İşte o utanç tablosu

5-9 Haziran Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından 'Deniz Atıklarının Çıkarılması' etkinliği gerçekleştirildi. Denizin dibinden çıkarılarak limanda toplanan objeler ise utanç tablosunu gözler önüne serdi. 

Etkinliğe Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Amasra Kaymakamı Kadir Perçi, Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanı Yb. Yavuz Daylak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Mehmet Özdemir, İl Tarım ve Orman Müdürü Yasin Önder, Amasra ilçesinin diğer protokol üyeleri, basın mensupları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığına bağlı dalgıç ekipler tarafından deniz dibi taraması yapılarak çıkarılan atıkların liman bölgesinde sergilendiği etkinlikte Vali Arslan, deniz ve çevre temizliği kapsamında halkı bilinçlendirme ve bu konuda farkındalığı artırma amacıyla organize edilen etkinlik vesilesiyle denizleri koruma konusunda daha duyarlı olmamız gerektiğini ifade etti. 

Utanç tablosu 

Öte yandan denizden çıkan tıklar ise utanç tablosunu gözler önüne serdi. Alkol şişelerinden araç lastiklerine, tabaktan bardağa kadar çok sayıda obje denizin dibinden çıkarıldı. 

Alkol şişelerinin içinden çıkan balıklar ve salyangozlar ise yetkililer tarafından yeniden denize salındı. İşte o utanç tablosuİşte o utanç tablosu

Yorumlar 1
Zekeriya Özliman 08 Haziran 2024 01:08

Maalesef toplum olarak çevre bilincine henüz ulaşamadık. Yaşlısı, genci, eğitim görmüşü, görmemişi ile bu toplum doğanın niye var olduğunu anlayamadı.

Bakmadan Geçme