Depremzede izciler tohumları toprakla buluşturdu

Türkiye İzcilik Federasyonunun düzenlediği Asrın Dayanışması Yaz İzcilik Kampına katılan yaklaşık bin 500 depremzede çocuğun Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği'nin koordinasyonuyla Tohumdan Fidana: 81 İl'e 81 Bin Tohum Topu Projesi çerçevesinde hazırladığı tohum topları, Karabük Üniversitesinde (KBÜ) toprakla buluştu.

Türkiye İzcilik Federasyonunun düzenlediği "Asrın Dayanışması Yaz İzcilik Kampı"na katılan yaklaşık bin 500 depremzede çocuğun Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği’nin koordinasyonuyla "Tohumdan Fidana: 81 İl’e 81 Bin Tohum Topu" Projesi çerçevesinde hazırladığı tohum topları, Karabük Üniversitesinde (KBÜ) toprakla buluştu.

Proje çerçevesinde kamp alanında tohum topu üretim istasyonu ve atölyesi kurulurken, 10-15 yaş aralığındaki depremzede öğrenciler, temel izcilik eğitiminin yanı sıra kurulan atölyede, deprem sonrası gösterilen yardımseverlikten dolayı tüm Türkiye’ye teşekkür etmek için elleriyle tohum topları üretti.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, ülkenin daha yeşil, daha güzel, daha yaşanabilir olması için herkesin çaba sarf ettiğini belirtti. Coğrafyanın daha yeşil olmasının son derece önemli olduğunu ifade eden Kırışık, "İnsanın doğaya uyumunun sağlanmasında ağaç gerçekten çok önemli bir rol oynuyor. Şehrimizin yüzde 70’i ormanlık alan olsa da gerçekten yeşillendirmeye kentsel mekanlarda da çok büyük ihtiyaç duyuyoruz. Bu proje Türkiye çapında yapılan gerçekten çok önemli bir proje. Bu ve benzeri projelerin yaygınlaşarak devamını arzu ediyoruz" dedi.

"Ülkemizi dünyanın en güzel ülkesi konumuna getirelim istiyorum"

Kentlerin daha yaşanabilir olması için yatay mimari yapılması ve müstakil bahçeli evlerin yaygınlaştırılmasının da son derece önemli bir proje olduğunu anlatan Kırışık, "Bu mekanların bahçelerine ağaçlandırma yapılarak kentsel mekanda yeşillenmenin daha da arttırılması, aynı zamanda bu bahçelerde tarımsal faaliyetlerin artırılması önemli bir hedefimiz, arzumuz, hayalimiz. Bunu da hep birlikte başaracağız. ÇEKUD’un yapmış olduğu çok güzel projeler var, takip ediyoruz. Bir makama gelişlerde bir hediye veya hastaya çiçek takdimi yerine onun adına ağaç dikilmesi gibi çok güzel bir proje var. Böylelikle hem israf ortadan kaldırılmış oluyor hem de çevremizin, doğamızın, kentlerimizin daha yeşil olması için çok güzel bir zemin oluşturulmuş oluyor. Bu tür sosyal model tasarımlarına çok ihtiyacımız var. O yüzden düşünelim, geliştirelim, yeni modeller, yeni sosyal projeler ortaya koyalım ve ülkemizi daha yaşanabilir, daha gelişmiş, daha modern ve dünyanın en güzel kentleri konumuna getirelim, en güzel ülkesi konumuna getirelim istiyorum" ifadelerine yer verdi.

Rektör Kırışık, rektör yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, akademisyenler, ÇEKUD üyeleri ve KBÜ Demir Çocuk Anaokulu öğretmen ve öğrencilerinin katılımıyla düzenlenen etkinlikte, depremzede çocuklar tarafından oluşturulan tohum toplarını toprakla buluşturdu.

Depremzede izciler tohumları toprakla buluşturdu
Depremzede izciler tohumları toprakla buluşturdu

Bakmadan Geçme