Bakan Tunç Ulus'ta konuştu

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Bartın programı kapsamında ziyaret ettiği Ulus İlçesinde değerlendirmelerde bulundu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yoğun bir program ile Bartın’ı ziyaret etti. 

Bakan Tunç’un ilk adresi Ulus İlçesi oldu. İlçe sakinleri tarafından coşkuyla karşılanan Bakan Tunç, Belediye ziyareti öncesinde değerlendirmelerde bulundu. 

“Başkanımız iki dönemdir önemli bir tecrübeyle görevini devam ettirdi”

Bakan Tunç yaptığı konuşmada yeniden Belediye Başkanlığına seçilen Hasan Hüseyin Uzun’u tebrik ederek, “Belediye başkanımızın İnşallah yeni dönemde Ulus ilçemiz için çok daha güzel eserlere imza atacağına yürekten inanıyorum. Yeni dönem için gerçekleştireceği projeler var. Bu projelerin Ulusu İlçesinde hayata geçmesi için de bizler kabine olarak, hükümet olarak her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Burada Hasan Hüseyin Uzun Belediye Başkanımız iki dönemdir önemli bir tecrübeyle görevini devam ettirdi. Üçüncü dönemde yine sizlerin teveccühleriyle büyük bir destekle yüzde 51 üzerinde oy alarak yeniden seçildi. Sizlere çok teşekkür ediyoruz. Ulus İlçe halkına Belediye Başkanımıza olan güveninizden dolayı teşekkür ediyoruz.” Dedi. 

“Hizmetler artarak devam etmeli” 

Bakan Tunç değerlendirmesinin devamında şu ifadelere yer verdi, “Rabbim bu desteğinize, güveninize layık olabilmeyi nasip eylesin. Belediyelerimiz önemli. Belediyeler yerel yönetimlerimiz demokrasinin beşiği. Yerel yönetimler vasıtasıyla vatandaşlarımıza doğumdan vefatına kadar her türlü hizmeti götüren kamu kurumlarımız aynı zamanda. Seçimle işbaşına gelen Belediye Başkanlarımız milletten aldığı desteği yine millete hizmet olarak, devletten aldığı desteği milletin kaynaklarını millete hizmet olarak akıtmak için görevli. Onların yaptığı eserler, sizlere yönelik gerek sosyal hizmetler, gerek ilçenin yeniden imarı, beldenin belediyenin yeniden imarıyla ilgili şehrin daha yaşanılabilir hale getirilmesi için gerçekleştirilen hizmetler tabi ki artarak devam etmeli. 

“Başarılı olanlar yeniden seçiliyor” 

Hükümetimizin kamu kaynaklarının belediyelerimize gönderdiği kaynakların son kuruşuna kadar vatandaşa, millete hizmet olarak gösterilmesi lazım. Işte bunu yapan Belediye Başkanlarımız başarılı oluyor ve yeniden yeniden seçiliyor. Kamu kaynaklarını farklı yerlere aktaranlar da halk tarafından cezalandırılıyor. Hem de eğer bir suç unsuru varsa terörün finansmanı noktasında belediyeler geçmişte bunu kötü örneklerini maalesef yaşadık, gördük. Teröre destek veren belediye yönetimlerinin kanunlar çerçevesi içerisinde anayasa ve belediye kanununun verdiği yetkiyle kayyum tayinleri oldu. Hiç kimse bir belediyeye kayyum tayin edilmesini istemez. Ancak bir belediye başkanı milletin kaynaklarını millet düşmanlarına akıtırsa bundan sonra bu noktada devletin yetkili kurumları da her zaman bu konuda hassas teyakkuzda olacak ve belediye başkanları da bu bilinçle çalışacaklar ve halktan aldıkları, milletten aldıkları yetkiyi kötüye kullanmayacaklar. 

“Her türlü desteği vermeye devam edeceğiz”

Kıymetli Uluslu hemşehrilerim, Ulus ilçemize çok güzel eserler kazandırdık. Burada altyapıdan üstyapısına varıncaya kadar. Belediye başkanımızla beraber, güzel projeleri hayata şehrin yeniden imarını, şirin bir ilçe olmasını sağladık. Ulus Çayı'nın ıslağından hastanesine varıncaya kadar sosyal tesislerinden, spor tesislerine varıncaya kadar cadde düzenlemelerine varıncaya kadar yeni okullarımıza varıncaya kadar çok güzel eserleri ilçemize kazandırdık. İlçemize yeni bir mahalle ekledik. TOKİ konutlarıyla yeni bir mahalle, yeni bir şehir oluşmuş oldu. Yeni dönemde de inşallah belediyemizin bu projelerini daha da ileriye taşımak istiyoruz. Bu konuda da her türlü desteği vermeye devam edeceğiz inşallah. Sizlerin güvenine layık olabilmek için, sizlerin desteğine güvenine layık olabilmek için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Ben tekrar hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Belediye başkanımıza, il genel meclis üyelerimize, belediye meclis üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum ve tebrik ediyorum. Desteğiniz için de bir kez daha sizlere teşekkür ediyorum. Hepinizi bu duygu ve düşüncelerle sevgiyle, saygıyla, muhabbetle selamlıyorum. Sağ olun, var olun.”

Bakmadan Geçme