Çocuklar için büyük tehlike

Mahalle sokak sakinleri tedirgin

Bartın’da tır sürücü eğitimlerinin yerleşim bölgesinde gerçekleştirilmesi bölge sakinlerinin tepkisini çekiyor.

Bartın’da sürücü kursları tarafından yapılan eğitimlerin çok sayıda vatandaşın ikamet ettiği bir noktada gerçekleştirilmesi bölge sakinlerince tepkiyle karşılanıyor.

Kemerköprü Mahallesinde 233. Sokakta  Cevahir Evleri, Türkili Bolkları ve Turkuaz Sitesi bloklarının yer aldığı sokak üzerinde yapılan tır sürücü eğitimleri gürültü kirliliğinin yanı sıra bölgede yaşayan çocuklu aileleri de tedirgin ediyor.

Çocuklarının can güvenliğinin tır sürüş eğitimleri nedeniyle tehlikede olduğunu kaydeden bölge sakinleri, “Gerek küçük araç gerekse tır sürücü eğitimlerinin verildiği bu alan artık yerleşim bölgesi ve çok sayıda insan bu bölgede ikamet ediyor. Eğitimler sırasında özellikle kamyon, tır gibi araçların oluşturduğu gürültü rahatsızlık verici. Aynı zamanda çocuklarımız içinde tehlikeli bir durum. Nihayetinde evlerimiz arasında manevra yapan tırlar ve araçlar var. Çocuklarımızı korkumuzdan dışarıya çıkaramıyoruz. Okula gidişleri ve dönüşlerinde de endişe yaşıyoruz. Yetkililerden sürücü eğitimlerinin yerleşimin olmadığı alanlara kaydırılmasını talep ediyoruz.” Şeklinde görüşlerini belirttiler.
 

Bakmadan Geçme