Yavuz son yolculuğuna uğurlandı

Yakalandığı amansız hastalığa yenik düşen Yücel Yavuz son yolculuğuna uğurlandı

Bartın’ın Kurucaşile ilçesinde Kaymakam vekilliği, Ulus ilçesinde Kaymakam olarak görev yapan ve 2014 yılında Gümüşhane Valiliğine, 2016 yılında Trabzon valiliğine atanan, 2018 yılında ise Mülkiye Başmüfettişliği görevine getirilen Yücel Yavuz yakalandığı kanser sonucu yaşamını yitirdi.

Yaklaşık 3 aydır kanser hastalığı ile mücadele eden Yücel Yavuz, Ankara’da tedavi gördüğü özel bir hastanede yoğun bakıma alınmıştı. Yavuz’un yaşam savaşını kaybetmesi görev yaptığı şehir ve ilçelerin yanı sıra bürokrasi camiasında derin üzüntü oluşturdu.

Vali Arslan ziyaret fotoğrafıyla başsağlığı dileğinde bulundu

Bartın Valisi Nurtaç Arslan’da Yavuz’un vefat haberinin ardından aileye başsağlığı dileğinde bulundu.

Vali Arslan yaklaşık bir yıl önce Yavuz'un Bartın Valiliği ziyaretinde çekilmiş fotoğrafı paylaşarak, “Çok kıymetli meslek büyüğüm, iyi bir devlet adamı, dost ve aile babası, Gümüşhane ve Trabzon eski Valisi Yücel Yavuz abimi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyorum. Başımız sağ olsun. Kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet, makamı ali olsun inşallah.” İfadelerine yer verdi.

Bakanlık önünde tören düzenlendi

Yakalandığı amansız hastalığa yenilerek hayatını kaybeden Yavuz için, İçişleri Bakanlığı önünde tören düzenlendi. Törene bakanlık çalışanları, Yavuz’un çalışma arkadaşları, ailesi, yakınları katıldı. Yavuz’un özgeçmişinin okunması sonrasında dua edildi. Törenin ardından Yavuz’un Türk Bayrağına sarılı cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Karabük’ün Safranbolu ilçesine gönderildi.

Bakan Yerlikaya’dan taziye mesajı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Yavuz’un vefatıyla ilgili paylaşımında başsağlığı dileğinde bulunarak, “Kıymetli mesai arkadaşımız Vali-Mülkiye Başmüfettişi Yücel Yavuz Bakanlığımız önünde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.  Merhuma Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve çalışma arkadaşlarına başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet, makamı âli olsun.” dedi.

Dualarla ahirete uğurlandı

Yavuz için Safranbolu Merkez Camiinde ikindi namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi.

Törene Yavuz'un yakınlarının yanı sıra  İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Düzce Valisi Selçuk Aslan, Bolu Valisi Erkan Kılıç,  Tokat Numan Hatipoğlu,  Kastamonu Valisi Meftun Dallı, Bartın Valisi Nurtaç Arslan, Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin, Ali Keskinkılıç, Anayasa Mahkemesi Üyesi Muhterem İnce,  İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdür Vekili, Nedim Akmeşe,   Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Selami Yazıcı  İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı İbrahim Akın, çok sayıda bürokrat, kaymakamlar, iş adamları ile vatandaşlar katıldı.

Kılınan cenaze namazının sonrasında  Yavuz’un naaşı Babasultan Şehir Mezarlığındaki aile kabristanına defnedildi.

Yücel Yavuz kimdir?

1966 Karabük Safranbolu doğumlu. 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.

Mülki İdare Amirliği mesleğine Samsun Kaymakam Adayı olarak başladı. 

Rize-Ardeşen ve Bartın-Kurucaşile ilçelerinde Kaymakam vekilliği, Bartın-Ulus, Tunceli-Ovacık, Kastamonu-Araç, Erzurum-Oltu ve Bursa-Yenişehir ilçelerinde Kaymakam olarak görev yaptı.
Askerliğini uzun dönem yedek subay olarak ifa etti.

Kaymakam Adaylığı döneminde bilgi, görgü ve deneyim artırmak ve yabancı dil öğrenmek üzere bir yıl süreyle İngiltere’ye gönderildi. 2000 yılında Kamu Yönetimi ve Kamu Politikaları alanında Yüksek Lisans yapmak üzere yine bir yıllığına gönderildiği İngiltere’nin Exeter Üniversitesindeki eğitimini başarı ile tamamladı.

İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcılığı ve en son Bakanlık Hukuk Müşaviri olarak görev yapmakta iken 21 Mayıs 2014 tarih ve 2014/6366 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Gümüşhane Valiliğine atandı. 2016 yılında Trabzon valiliğine atanan, 2018 yılında da Mülkiye Başmüfettişliğine atanmış Yücel Yavuz evli ve iki çocuk babasıdır.
 

Bakmadan Geçme