Yalçınkaya Er Meydanının konuğu oldu

Cumhuriyet Halk Partisi Bartın Belediye Başkan adayı Rıza Yalçınkaya konuğu olduğu Ercan Aydın ile Er Meydanı Programında kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Yalçınkaya programda yaptığı konuşmada Bartın halkının 31 Mart seçimlerinde kendisine sahip çıkacağını söyledi. 

Bartın Televizyonu Facebook Sayfasında yayınlanan Ercan Aydın ile Er Meyanı Programının bu haftaki konuğu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Belediye Başkan adayı Rıza Yalçınkaya oldu. 

“20 yıllık siyasi hayatımda herkese yardımcı olmaya çalıştım”

Yalçınkaya, Aydın’ın 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin sorusunu da yanıtladı. Aydın’ın, ‘Rıza Yalçınkaya’nın Bartın’da oyu var mı?’ sorusunu Yalçınkaya;  “28 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tur sonuçlarında 22 mahallede Cumhur İttifakının oy oranı 23 bin civarında, Millet İttifakının oy oranı ise 27 bin civarında. Dolayısıyla Millet İttifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhur İttifakının adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı 4 bin oyla geçmiş olduğunu görüyoruz. Bu oy oranına baktığımızda CHP olarak Bartın şehir merkezinde ileride olduğumuzu görüyoruz. Ben 28 Mayıs 2023’teki seçimlerindeki oy oranlarına baktığımda Rıza Yalçınkaya olarak da ben de en azından bu oyu koruyup ya da bu oyun biraz daha üzerine çıkabilirim diye düşünüyorum. 20 yıllık siyasi hayatımda herkese yardımcı olmaya çalıştım. Gerek Belediye Başkanlığımda, gerek Milletvekilliğimde herkes gerçekten benim nasıl bir siyasetçi olduğumu ve kendilerinin sıkıntılı olduğu gün ve saatte yanı başlarında benim olduğumu çok iyi biliyor. En sıkıntılı günlerinde ben halkımın yanındaydım. Hastalığı olduğunda ben yanındaydım, bir derdi olduğunda yanındaydım. 

“Kadirşinas Bartın halkına hizmet etmenin mutluluğunu yaşadım”

Bu nedenle bu 20 yıllık siyasi hayatım boyunca halkla beraber bu siyasi hayatı onlara dokunarak, onların önerilerini yerine getirerek ve onların benden istediklerini mümkün olduğunca yaparak,  hiç kimseye parti ayırmadan elimi uzattığım için ben Bartın halkının bize duyduğu sevgi ve güven doğrultusunda oylarımızı artıracağımıza ben yürekten inanıyorum. Çünkü Bartın halkı kadirşinastır. Bende bu kadirşinas halka hizmet etmenin mutluluğunu yaşadım. O nedenle Bartın’ın kadirşinas halkı kendisinin en zor gününde yanında olan insana bence bir destek ve katkısını fazlasıyla vereceğine inanıyorum. Kahve toplantılarına gittiğimde, site toplantılarına gittiğimde, muhakkak 2 ya da 3 tane birisi çıkıyor diyor ki; ‘Başkanım çok teşekkür ederiz. Allah razı olsun senden. Senin Milletvekilliğin döneminde de biz senden çok faydanı gördük.’ Mesela hiç unutmam Hendekyanında bir kahvede toplantı yaparken orada konuşmamın sonunda bir baba çıktı, önünde 11-12 yaşlarında bir çocuğu var. Dedi ki; ‘Eğer ben bu çocuğumu kucaklayabiliyorsam, sizin sayenizde kucaklıyorum. Ben size minnet borçluyum.’ Dedi. Onun peşinden bir teyze daha çıktı. ‘Ben teşekkür ediyorum. Ankara’da hastanede yatıyordum bana kan lazımdı. Senin kendi makam aracınla bana insanlar gönderdin. Kan verdiler. Ben bu iyiliğini unutamam.’ Dedi. Bu yaşananlar bana intikal ediyor, bu konuda herkesin bana bir hayır duası var. Aynı zamanda da ‘Allah razı olsun’ dediği bir durum var. Ben inanıyorum ki, bu Bartın halkı, hem Bartın Belediye Başkanlığı dönemimde yaptığım çalışmalardan dolayı, hem de Milletvekili olarak görev yaptığım 11 yıl içerisinde benim onların yanında olduğumu görerek bana sahip çıkacaklarını ve sandığa gittiklerinde de bu sevgi doğrultusunda bana fazlasıyla sahip çıkacaklarını düşünüyorum.” Şeklinde yanıtladı.  
 

Bakmadan Geçme