'Takip, denetim ve kaliteden taviz vermiyoruz'

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünün Kasım Ayı Değerlendirme Toplantısı, Bartın Orman İşletme Müdürlüğünün ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünün Kasım Ayı Değerlendirme Toplantısı, Bartın Orman İşletme Müdürlüğünün ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 

Bölge Müdürü Halil Oflu başkanlığında düzenlenen toplantıda, 2026 yılı faaliyetleri, yıl sonu hedefleri ve 2027 yılı programları ele alındı.

Toplantıya Bölge Müdür Yardımcıları Mehmet Pınar, Aydın Kırımlı ve Osman Araz ile işletme ve şube müdürleri katıldı. Orman işletme müdürleri ile ilgili şube müdürleri tarafından yapılan sunumlarda, yıl içerisinde gerçekleştirilen çalışmaların mevcut durumu değerlendirilirken gelecek dönemin hedefleri de masaya yatırıldı.

Toplantıda konuşan Bölge Müdürü Halil Oflu, yöneticiliğin temel sorumluluklarının takip, denetim ve çözüm üretmek olduğunu belirterek, saha çalışmalarının titizlikle yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Orman bakım ve silvikültür çalışmalarından ağaçlandırmaya, orman ürünleri üretiminden zararlılarla mücadeleye kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulunan Oflu, üretimde kalite ve standardizasyonun öncelikli olduğunu ifade etti.

Ağaçlandırma çalışmalarında yalnızca dikilen fidan sayısının değil, fidanların yaşaması ve geleceğin ormanlarına dönüşmesinin esas alınması gerektiğini belirten Oflu, 11 Kasım Millî Ağaçlandırma Günü etkinliklerine de değindi. Bu yıl karbon yutak ormanlarının iklim değişikliğiyle mücadeledeki öneminin ön plana çıkarılacağını kaydeden Oflu, vatandaşlara imkânlar ölçüsünde ücretsiz fidan desteği sağlanacağını bildirdi.

2027 HEDEFLERİ DEĞERLENDİRİLDİ

Toplantıda ayrıca araç ve iş makinelerinin bakım ve onarımları, iş güvenliği, orman zararlılarıyla mücadele, bütçe disiplini ve kamu kaynaklarının verimli kullanılması gibi konular da gündeme geldi.

Birimler arasındaki koordinasyonun önemine dikkat çeken Oflu, 2026 yılının belirlenen hedeflerle tamamlanması ve 2027 yılına hazırlıklı girilmesi gerektiğini ifade etti.

Toplantı, işletme ve şube müdürlüklerinin faaliyetlerine ilişkin değerlendirmelerin yapılması ve önümüzdeki dönemde hayata geçirilecek çalışmaların görüşülmesinin ardından sona erdi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme