TTK işçi alımında tüm detaylar belli oldu

Bartın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Solak TTK işçi alım süreci hakkında açıklamalarda bulundu

İŞKUR Müdürü Solak açıklamasında, Zonguldak, Karabük ve Bartın ilinde uzun süredir beklenen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdelediği TTK’ya 2 bin işçi alımı sürecinde sona gelindiğini duyururken 2 bin işçiden bin 500’ünün Zonguldak, 400’ünün Bartın ve 100’ünün Karabük ilinden olacağını kaydetti.

Başvuruların 25 Eylül 2023 tarihi itibarıyla başlayacağını ve 29 Eylül 2023 günü 23:59’a kadar devam edeceğini de sözlerine belirten İŞKUR Müdürü Solak başvuruların E-Devlet, İŞKUR E-Şube uygulaması ve Alo 170 üzerinden alınacağını söyledi.

İŞKUR İl Müdürlüğünden başvuru alınmayacağının da altını çizen Solak, TTK başvuru tarihleri aralığında Türkiye geneli bir kamu ilanı olmadığı için İnternet ve Alo 170 kanallarında yoğunluk oluşmayacağını ve başvuruda bulunmak isteyen herkesin rahat bir şekilde başvuru yapabileceklerini belirtti.

Kura tarihi ve saati de belli oldu

Başvuruların sona ermesinin ardından başvuru listesinin Türkiye Taş Kömürü Kurumuna gönderileceğini de sözlerine ekleyen Solak, “TTK tarafından kuralar; Zonguldak ilimizde 13 Ekim 2023 tarihinde, Karabük ve Bartın illerimizde ise 20 Ekim 2023 tarihinde yapılacaktır. TTK tarafından Bartın’da 20 Ekim 2023 tarihinde saat:14:00’da Ömer Tepesi Spor Salonunda Noter huzurunda herkese açık bir ortamda kura çekilecek ve 400 Asıl 200 yedek madenci belirlenecektir.” Dedi.

8 ayda iş bırakanların yerine yedekler çağrılacak

TTK Beden Gücü Yönergesine göre gerekli Sağlık Raporunu alamayan, yapılacak arşiv araştırmasına göre işe girmeye engel suçu bulunanlar ile 8 ay içinde işi bırakanların yerine yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak üzere yedek adaylar davet edilecek.
Başvuru belgesinin çıktısı alınabilecek

Belge çıktısı internetten alınabilecek

İnternet ve ALO 170 kanalları aracılığı ile başvuruda bulunan vatandaşlar İŞKUR internet sitesi üzerinden “Başvurularım” sekmesine girerek bu sekmeden başvuru belgelerinin çıktısını da alabilecekler.
 

Bakmadan Geçme