Ticaret Müdürlüğü devrede

Batın Ticaret İl Müdürlüğü tarafından 'Satış Sonrası Hizmetler Yönetmeliği' kapsamında satış sonrası montaj, bakım ve onarım hizmeti veren işyerleri denetlendi. 

Batın Ticaret İl Müdürlüğünün denetimleri geniş kapsamlı olarak devem ediyor. 

Bu kapsamda Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunu kapsamında hüküm altına alınan “Satış Sonrası Hizmetler Yönetmeliği” kapsamında denetim gerçekleştirildi. 

Denetimlerde satış sonrası montaj, bakım ve onarım hizmeti veren işyerlerinle incelemeler yapıldı.

“Rutin denetimler devam ediyor”

Müdürlükten konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, “6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 58 inci ve 84 üncü maddelerine dayanılarak hazırlanan “Satış Sonrası Hizmetler Yönetmeliği” kapsamında üretici veya ithalatçıların satış sonrası montaj, bakım ve onarım hizmetlerini vermek zorunda oldukları hüküm altına alınmıştır. İlgili yönetmelik ekindeki listede yer alan mallar ile herhangi bir üretici veya ithalatçıya bağlı olmaksızın faaliyette bulunan servis istasyonları tarafından yürütülen hizmetlerin İl Müdürlüğümüzce rutin denetimleri il merkezi ve ilçeler de kapsamlı olarak devam edilmektedir. Bu kapsamda esnaf, sanatkârlar ve tacirlerimizin herhangi bir idari para cezası yaptırımı ile karşı karşıya kalmamaları adına Resmî Gazetede yayımlanan mevzuat hükümlerine mümkün mertebede riayet etmeleri büyük önem arz etmektedir.”

Bakmadan Geçme