Sosyal Güvenlik Haftası törenle kutlandı

13-19 Mayıs tarihlerini kapsayan Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında Bartın Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından çelenk töreni düzenlendi. 

Cumhuriyet Meyanında düzenlenen töreni Bartın Sosyal Güvenlik İl Müdürü Şaban Çengel, Oda Başkanları, kurum personeli katıldı. 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören, Bartın Sosyal Güvenlik İl Müdürü Şaban Çengel’in kurum çelengini sunmasıyla devam etti. 

Müdür Çengel günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmasında Sosyal Güvenlik Kurumunun önemine vurgu yaparak, “Sosyal Güvenlik Kurumu olarak, kurumumuzu paydaşlarına tanıtmak, sosyal güvenlik reformunu anlatmak, sosyal güvenlik bilincinin oluşmasına katkıda bulunmak ve sosyal güvenlikle ilgili hakları ve görevleri konusunda paydaşlarımızı bilinçlendirmek amacıyla her yıl 16 Mayıs'ı içine alan haftada kutlanmakta olan Sosyal Güvenlik Haftası'nı kutlamaktayız. En temel insan hakkı olan ve ülkemizde de anayasal güvence ile korunan sosyal güvenlik, 2008 yılından bu yana nüfusumuzun tamamını kapsamına alan büyük bir reformla Türkiye'nin yüz akı haline gelen örnek bir sisteme dönüşmüştür. Sosyal güvenlik sistemi, sağlık, güvenlik ve sosyal barışın kalıcı hale gelmesini sağlayan, gücünü dayanışma bilinci ile uzlaşmacı sorumluluktan alan kurumsal bir yapıdır. Kurumumuz öncelikle uluslararası standartların üzerinde sosyal güvenlik hizmeti veren, model alınan, öncü ve saygın bir kurum olma vizyonunu üstlenmiştir. Kurum olarak bizler, kaliteli, adil, kolay erişilebilir ve vatandaş odaklı hizmet vermeyi ilke edinen bir sosyal güvenlik sistemini yürütme ve geliştirme gayesini taşımaktayız. Bu sebeple de bütün vatandaşlarımızın sosyal güvenlik hakkından; kolay erişilebilir, sürdürülebilir ve en adil şekilde yararlanabilmesi için el birliğiyle çalışmaya devam ediyoruz. Tek çatı altında on sekizincisini kutladığımız Sosyal Güvenlik Haftasının ülkemizin tüm kesimleri için kutlu olmasını diliyor, siz değerli katılımcılara ve basın mensuplarına teşekkür ediyorum.” Dedi. 

Bakmadan Geçme