Özlü 'Aziziye'ye 800 yataklı yeni hastane'

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Kiremitocağı ve Aziziye Mahallesi'ndeki vatandaşlarla bir araya geldiği toplantılarda Aziziye Mahallesi'ne 800 yataklı yeni hastane, 120 yataklı özel bir hastane ve alışveriş merkezi kazandıracaklarını söyledi.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Kiremitocağı ve Aziziye Mahallesi’ndeki vatandaşlarla bir araya geldiği toplantılarda Aziziye Mahallesi’ne 800 yataklı yeni hastane, 120 yataklı özel bir hastane ve alışveriş merkezi kazandıracaklarını söyledi.

Düzce Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Dr. Faruk Özlü, 31 Mart seçimleri öncesinde vatandaşlarla toplantılar düzenleyerek, önümüzdeki dönem için planladığı projeleri anlatmaya devam ediyor. Kiremitocağı Mahallesi’ndeki bir dernek binasında ve Aziziye Mahallesi’nde kurulan çadırda seçmenlerle buluşan Özlü, “Türkiye Yüzyılında Düzce İçin 100 Proje” kitabında da yer alan ve bu mahallelerde yapılması planlanan projeleri anlattı.

“20 dönümlük alan spor merkezi olacak”

Kiremitocağı Mahallesi’ndeki dernek binasında bir araya geldiği vatandaşlara açıklamalarda bulunan Özlü, “Şehir merkezinde gençlerimizin spor yapabilecekleri, ter dökebilecekleri, oyun oynayabilecekleri güzel bir mekan oluşturuyoruz. Toplamı yaklaşık 20 dönümdür. İçerisinde spor salonu, bir Nurettin Zafer Stadı benzeri amatör spor kulüpleri stadı, parklar, gençlik merkezi gibi yapılar var. Parkları biz yapacağız. Ama spor kampüsünün diğer bütün unsurlarını Gençlik ve Spor Bakanlığı yapacak, Spot Toto Genel Müdürlüğü bütçesinden karşılanacak. Yaklaşık 400 milyon liralık bir yatırım. Yanında Gençlik Merkezi bulunan, metruk görünen bu arazi tertemiz bir park, bir bahçe, bir spor merkezi olacak” dedi.

Sağlıkta önemli yatırımlar

Aziziye Mahallesi’nde kurulan çadırda halka bir araya gelen Özlü, “Buradaki hastanesinin inşaatı 2015 yılında ben milletvekili olduğumda yarımdı ve açılamamıştı. O tarihte bir milletvekili olarak hastane inşaatını üstlenen müteahhidi buldum ve inşaatı bitirme sözü aldım. O hastane benim baskılarım sonucu bitti. Hastanenin taşınması konusunda bir engel ile karşılaştık. Onların da üstesinden geldik. Bu hastanenin yapılmasında ve açılmasında çok önemli katkım vardır” ifadelerinde bulundu.

Hastanenin önünde bulunan 34 dönümlük fidanlık arazisinin, Orman Bakanlığı ile sürdürülen 3 yıllık görüşmeler sonucu Sağlık Kampusu yapmak üzere Sağlık Bakanlığı’na tahsisini sağladıklarını ifade eden Özlü, “Bu araziye temelinde deprem izolatörleri olan 6 katlı ve 800 yataklı bir hastane planladık. Seçimlerden önce Düzce’ye gelmesi için Sağlık Bakanımızı da davet ettik. Buraya bir büyük hastane yapacağız. 365 yataklı mevcut hastanemiz ile birlikte toplam bin 165 yataklı bir hastanemiz olacak. Devlet hastanemizin statüsünü de değiştireceğiz, Düzce Eğitim ve Araştırma Hastanesi olacak. Hastanemize daha çok doktor, daha çok doçent ve profesör olacak. Eski Devlet Hastanemizin olduğu yaklaşık 16 dönümlük bir arazimiz daha var. Onun için de bir yatırımcı ile görüşüyoruz. Orası için güzel bir proje hazırladı. İnşallah zemininde alışveriş merkezi olan 120 odalı bir özel hastane olacak. Sıradan değil, Türkiye’de örnekleri olan bir özel hastane olacak. Görüşmelerini yapıyoruz, inşallah olumlu sonuçlanacak” ifadelerini kullandı.

Düzce’nin en büyük ortaokulu olan 48 sınıflı Kasım Aktaş Ortaokulu’nu da bu mahalleye inşa ettiklerini anlatan Özlü, yatırımların devam etmesi için vatandaşlardan destek istedi.

“Türkiye’nin en gelişmiş 10 şehri arasına sokmaya kararlıyız”

Özlü, konuşmasına şöyle devam etti; “Bu şehri Türkiye’nin en gelişmiş 10 şehri arasına sokmaya kararlıyız, bunun için çalışıyoruz. Muhalefet partilerinin hepsini toplayın bir AK Parti etmez. Ben Düzce’yi önümüzdeki yıllara taşıyacak 100 proje yazdım. Bunları bir kitapta topladım ve sizlere dağıtıyoruz. Onlar 10 proje yazamazlar. Gelecekler size, ellerinde ne bir kitap, ne bir defter vardır. Onlar konuşur, biz yaparız. Bizim farkımız bu.”

Özlü 'Aziziye'ye 800 yataklı yeni hastane'
Özlü 'Aziziye'ye 800 yataklı yeni hastane'
Özlü 'Aziziye'ye 800 yataklı yeni hastane'

Bakmadan Geçme