Evliya Çelebi Öğrenci Değişim projesiyle geldiler

Zonguldak'ta Evliya Çelebi Öğrenci Değişim projesinde Zonguldak'a gelen öğrenciler şehri ve okulu tanıyıp etkinliklere katıldı

Evliya Çelebi Öğrenci Değişim projesiyle geldiler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Zonguldak’ta Evliye Çelebi Öğrenci Değişim projesinde Zonguldak’a gelen öğrenciler şehri ve okulu tanıyıp etkinliklere katıldı.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Projesi çerçevesinde Bandırma Ali Öztaylan Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Prof. Dr. Şehit İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin paydaşlığını yaptığı programın açılışı gerçekleştirildi.

2-6 Ekim tarihleri arasında proje çerçevesinde Prof. Dr. Şehit İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde derslere girecek olan konuk öğrenci ve öğretmenlerle tarihi mekânlar, doğal güzellikler, müze, ören yerleri, şehitlikler, camiler ve kütüphanelerin gezilmesi planlandı.

Pansiyonu olan Anadolu imam hatip liselerinin başvurabildiği projede “Seyyah Misali Gezerek Öğreniyorum” adlı proje ile Balıkesir / Bandırma Ali Öztaylan Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Zonguldak Merkez Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı 2023 Kabul Edilen Okullar arasında yer aldı.

Program ile Türkiye genelinde 546’sı kız ve 350’si erkek olmak üzere toplam 896 öğrenci eğitim öğretim süreciyle birlikte çeşitli faaliyetler gerçekleştirecek. Öğrenciler 49 ilde toplumsal sorumluluk ve gönüllülük faaliyetleri ve Rasim Özdenören ve Hayrettin Karaman’a yönelik etkinlikler de yapacak.

Öğrencilerin proje süresince edindikleri bilgi, beceri ve kazanımlarını aktaracakları videolarla Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı Belgeseli hazırlanacak.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Murat Abay, "Öğrencilerimizi hazırlanan etkinliklerle Zonguldak’ın kültürel ve tarihi tanıyarak Zonguldak hakkında derin bilgiler öğrenerek buradan ayrılacaklarına hiç şüphemiz yoktur. Sizleri ilimizde misafir etmekten memnuniyet duyduk. Bu programın hayırlara vesile olmasını Allah’tan temenni ediyorum" dedi.

Prof. Dr. Şehit İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Adnan Karakurluk da proje hakkında bilgiler vererek, "Kabul edilen 42 projeden biri olmanın onurunu, kıvancını, mutluluğunu hep beraber yaşıyoruz. Koordinatör müdürümüze ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Programımız beş gün burada devam edecek. Misafir öğrencilerimizi hem okul içi hem okul dışı etkinliklerle birlikte Seyyah Misali Gezerek Öğreniyorum adlı projemizle konuk edeceğiz. Bizler de 12 öğrenci, bir öğretmen ve okul müdürü olarak Balıkesir Bandırma’ya gideceğiz orada projenin ikinci ayağı olarak misafir olacağız. Bandırma’da projemizi tamamlayacağız. Projedeki desteklerinden ötürü Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüze, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Koordinatör Okul Müdürlüğümüze, koordinatör öğretmenlerimiz Çiğdem Aydın ve Perihan Bildibay ve paydaş kurumlarımıza teşekkür ederim" dedi.

Bandırma Ali Öztaylan Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Önder Turhan da Zonguldak’ta olmaktan duydukları memnuniyeti ifade ederek şöyle dedi:

"Karaelmas diyarı Zonguldak’ta olmaktan dolayı çok mutluyuz. Böyle bir proje ortağı seçtiğimiz için mutluyuz. Daha ilk gün okulun girişinden itibaren doğru bir karar verdiğimizi görüyorum. Çok güzel karşılandık ve ağırlanıyoruz. Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzün Evliya Çelebi projesine Koordinatör okul olarak başvurduk. Bizim projemiz yabancı dil eğitimi ile ilgili. Hem burada hem de sizler bizim okulumuza geldiğinizde tecrübe paylaşımlarıyla ve yapılacak olan etkinliklerle yabancı dil eğitimine katkıda bulunacağız. Çok güzel tecrübe paylaşımı yapacağına inanıyoruz. Bu etkinlikler bu açıdan çok önemli. Burada da bu proje ile çok daha yeni ufuklar, kardeş okuldan çok güzel örnek uygulamalar öğreneceğimize inanıyorum."

Proje çerçevesinde okulda derslere girecek olan konuk öğrenci ve öğretmenlerle tarihi mekânlar, doğal güzellikler, müze, ören yerleri, şehitlikler, camiler ve kütüphaneleri yerinde görülecek.

Evliya Çelebi Öğrenci Değişim projesiyle geldiler
Evliya Çelebi Öğrenci Değişim projesiyle geldiler
Evliya Çelebi Öğrenci Değişim projesiyle geldiler

Bakmadan Geçme