Milletvekili Bankoğlu'dan Kurucaşile'ye ziyaret

CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, Kurucaşile'de İlçe Başkanlığı ziyaretinin ardından parti örgütüyle birlikte esnafla bir araya geldi.

Bankoğlu TBMM’nin ara tatilinde parti yetkilileri ve örgütüyle Bartın ve ilçelerinde hız kesmeden temaslarını sürdürüyor. Kurucaşile İlçe Başkanı Reyhan Aybilek, önceki Dönem Belediye Başkanı Hüseyin Sevim ve ilçe örgütü ile birlikte toplantının ardından esnaf ziyaretine katılan Bankoğlu’na Temayül yoklamasından çıkan Uğur Güneş de eşlik etti. Güneş’in CHP Genel Merkezi’nde gerçekleşecek ilk Parti Meclisi toplantısında isminin açıklanacağı belirtildi.

Bankoğlu başsağlığı diledi

Kurucaşile’ye yaptığı ziyarette ilk olarak İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden Bankoğlu açıklamasına “12 Ocak günü Pençe-Kilit bölgesinde PKK'lı hain teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Bir kez daha teröre lanet olsun diyoruz.” sözleriyle başlayan Bankoğlu, Kurucaşile’nin nüfusundaki erimeye dikkat çekti. Bankoğlu, “Kurucaşile'de İlçe Başkanımız Reyhan Aybilek ve ilçe örgütümüzle yerel seçim sürecine ilişkin görüş alışverişinin ardından esnaf ziyareti gerçekleştirdik. Kurucaşile'de yapılan işleri önce tüm Türkiye'ye tanıtmak, ahşap tekne yapımı başta olmak üzere Kurucaşile'de turizmi artırmak ve bölge ekonomisine katkı sunmak temel önceliğimizdir.” dedi.

“Kurucaşile’nin kaybedecek zamanı kalmadı”

Bankoğlu açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi, “İlçeye bağlı 28 köyde 4 bin 500 kişi olmak üzere, bugün 6 bin civarında hemşehrimizin yaşadığı Kurucaşile bu durumu hak etmiyor. Coğrafi ve ekonomik pek çok değerini avantaja çevirmek bir yana en önemli kaynağı olan insan kaynağını her geçen gün hızla kaybediyor. Bir söz vardır, insanın doğduğu yer değil doyduğu yer memleketidir. Kurucaşile; dünya çapında kaliteye sahip ahşap tekne yapımını, cennet kıyılarını hak ettiği ekonomik değere çeviremediği için burada doğanlar ekmek parasının peşine göç ediyorlar. İş sahası yetersizliği ve doğru yatırımların yapılmaması ilçemiz halkını hak etmediği bir maddi zorlukla karşı karşıya bırakmaktadır.

“Kurucaşile’nin uzun vadeli gelir yaratacak yatırımlara ihtiyacı var”

Herkes neden Amasra gibi olamıyoruz, diyor. Kruvaziyer turizminin hem Amasra’ya hem da Bartın’a katkıları ortada. Bizim neyimiz eksik, diye soran hemşerilerime şunu söyledim; Amasra gibi sahip olduğunuz değerleri hayata geçirmek ve parlatmak için çalışacak bir disipline ve vizyona ihtiyaç var. Tekne yapımı, balıkçılık, fındık ve ceviz üretimi, turizm gibi ekonomik değerleri ayağa kaldırıp desteklemek gerekiyor. Kurucaşile’nin ranta değil uzun vadeli gelir yaratacak yatırımlara ihtiyacı var. Tarihimizin en büyük ekonomik krizi yaşanırken betona ve ranta yatırım yapanlara değil, katma değer yaratacak ekonomik yatırımlara gereksinim vardır. Yerel seçimlerde halkımız vereceği karar ile kaderini belirleyecektir. Zararın neresinden dönülse kârdır. Yıllardır görmezden gelinen Kurucaşile’nin kaybedecek zamanı kalmadı.”
 

Bakmadan Geçme