• Haberler
  • Bartın
  • Tarım Müdürlüğü ve TSO işbirliğinde bilgilendirme toplantısı yapıldı

Tarım Müdürlüğü ve TSO işbirliğinde bilgilendirme toplantısı yapıldı

Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Bartın Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde 2023-2024 Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklemesi bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Bartın İl Tarım ve Orman Müdürü Yasin Önder, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Halil Balık, KOSGEB İl

Müdürü Gökhan Akdağoğlu, KKÖ Şube Müdürü Oktay Acıbal ile çok sayıda yatırımcı katıldı. KKYDP altyapı ve ekonomik yatırımlar hakkında gerçekleşen toplantıda desteklenecek konu başlıkları özelinde ayrıntılı olarak bilgilendirmeler yapıldı.

Toplantıya katılan yatırımcılara Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Programının başvurularının 3 Ocak 2024 itibariyle alınmaya başlandığı ve 19 Şubat 2024 tarihine kadar www.tarimorman.gov.tr adresinden online olarak yapılabileceği hatırlatıldı.  

“Bartın önemli bir potansiyele sahip”

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Müdür Önder şu ifadelere yer verdi; "Bartın'ın kırsal ekonomik kalkınmasının sağlanması için Bakanlığımızca belirlenen tarımsal politikalar ekseninde seferber olmaya devam ediyor. Bartın başta fındık tarımı olmak üzere, örtü alanında, kaliteli çiğ süt üretiminde, arıcılıkta, kültür mantarı yetiştiriciliğinde ve su ürünleri sektöründe önemli bir potansiyele sahip. Tarım sektörüne verilen her omuz, atılan her adım ve küçük dokunuşlar dahi il gayri safi hasılasına katbekat kazanç sağlıyor.” 


 

Bakmadan Geçme