Meteorolojiden 6 il için uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü il için yağış uyarısı yaptı

Meteorolojiden 6 il için uyarı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce Ankara, Çankırı, Karabük, Kırıkkale, Kastamonu çevreleri ile Sinop için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Yağışların bugün akşam saatlerine kadar etkili olmasının beklendiği duyuruldu.

Uyarıda, “Yapılan son değerlendirmelere göre: Ankara, Çankırı, Karabük, Kırıkkale, Kastamonu çevreleri ile Sinop’un iç kesimlerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklenmektedir. Kuvvetli yağışların oluşturacağı Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” Denildi.

Toz taşınımı yaşanacak

Geçtiğimiz haftalarda Bartın dahil yurdun bir çok noktasında etkili olan toz taşınımı nedeniyle araçların üstüne çamur yağmış, vatandaşlar solunum yolu rahatsızlıkları geçirmişti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yeniden etkili olması beklenen toz taşınımının Pazar sabah saatlerine kadar sürmesi beklendiği bildirildi.

Uyarıda, “Cumartesi günü Doğu Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da etkili olması beklenen toz taşınımının 12.05.2024 Pazar sabah saatlerinden itibaren yurdu terk edeceği tahmin ediliyor. Toz taşınımının Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu’da orta kuvvette, Güneydoğu Anadolu'da yer yer kuvvetli, diğer yerlerde hafif zaman zaman orta kuvvette olması beklendiğinden hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşme, yağış anında çamur şeklinde yağış ve sağlık problemleri gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması için meteorolojik değerlendirme yayınlanmıştır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hazırlayacağı hava tahmin raporlarının ve meteorolojik uyarıların takip edilmesi önem arz etmektedir.” İfadelerine yer verildi.
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme