Mesleki söyleşiler devam ediyor

Uus Meslek Yüksekokulu tarafından geleneksel hale getirilen ve alanında uzman konuşmacılar ile öğrencilerin buluştuğu Mesleki Söyleşiler Etkinliği devam etti. 

Etkinlik kapsamında son olarak Bartın Valiliği İl Afet ve Acil Müdürlüğü AFAD Teknikeri Uzay Ayvar tarafından “Ülkemizde Afed Yönetimi” konulu söyleşi gerçekleştirildi. 

Etkinlik kapsamında katılım sağlayan öğrencilere ‘Afet nedir, afet öncesinde, afet sırasında ve afetten sonra neler yapılmalı, sel, heyelan, yangın ve deprem anlarında nasıl davranılmalı, afet anında yaşamsal olarak nelere dikkat edilmeli, nasıl önlemler alınmalı ve afetlere hazır olma bilincinin oluşturulması’ konularında bilgilendirmeler yapıldı. 

AFAD çalışmalarında gönüllü olmak isteyen öğrenciler için de Ayvar tarafından yönlendirme yapıldı. Bir deprem sırasında sinema, stad veya konferans salonu gibi yerlerde "Yaşam Üçgeni" oluşturmak için bir tatbikat uygulandı.   

Etkinliğin sonunda söz alan Ulus Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Şükrü Teoman Güner: “Etkinliğimiz süresince, Sayın Konuşmacımızın aktardığı önemli bilgiler ve kıymetli katkılarından dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. Ulus Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Şükrü Teoman Güner tarafından teşekkür belgesi takdim edilerek söyleşi sonlandırıldı.

Bakmadan Geçme