Market, restoran ve kafe denetimleri sürüyor

Ticaret İl Müdürlüğünce fahiş fiyat artışlarına ilişkin olarak piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetlerinde bulunmak üzere Amasra ilçesindeki market, restoran ve kafelerde fiyat ve etiket kontrolü gerçekleştirildi.

Kontrollerde marketlerdeki ürün grupları kasadan geçirilerek kasa fiyatı ile etiket fiyatı arasında uygunluklar incelendi. Kasa fiyatı ile etiket fiyatının uyuşmaması halinde tüketicinin lehine olan fiyatın uygulanması gerektiği belirtilerek Yönetmelik ve yaptırımlar hakkında bilgilendirmede bulunuldu. Denetimlerde ayrıca ürünlerin alış ve satış fiyatları kontrol edilerek düşük girdi ve yüksek satış fiyatlarına haiz olanlar hakkında HFA (Haksız Fiyat Artışı) kapsamında tutanaklar tutuldu.

Ticaret İl Müdürlüğü’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımızın yüksek fiyatlara alıştırılmaması için İl Müdürlüğümüz yetkileri çerçevesinde çalışmalarımıza devam ediyoruz.
Denetimlerimiz günlük olarak il merkezi, ilçeler ve beldelerde hız kesmeden devam edecektir. Bu kapsamda esnaf, sanatkârlar ve tacirlerimizin herhangi bir idari para cezası yaptırımı ile karşı karşıya kalmamaları adına Resmî Gazete’de yayımlanan mevzuat hükümlerine mümkün mertebede riayet etmeleri büyük önem arz etmektedir.” denildi.

Bakmadan Geçme