Kan Bağışı Şenliği başladı

Türk Kızılayı tarafından düzenlenen 'Birbirimize Candan Bağlıyız' kampanyası kapsamında 5. Geleneksel Damar Yolundan Hayat Yoluna Kan Bağışı Şenliği başladı.

Düzenli kan bağışı bilincinin gelişmesi amacıyla Türk Kızılay Bartın Şubesi tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen kan bağışı etkinliğine Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Kızılay Genel Merkezi Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Can, Kan Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Saim Kerman, il protokolü, Kızılay gönüllüleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yaptığı değerlendirmede kan bağışının önemine dikkat çeken Vali Arslan, “Bugün çok anlamlı bir faaliyet için bir araya geldik. “Damar Yolundan Hayat Yoluna Birbirimize Candan Bağlıyız” sloganıyla Kızılayımız, 6 gün sürecek olan kan bağışı kampanyası için Bartın’ımızda. Biz de Valilik olarak bu organizasyonda arkadaşlarımıza manevi katkı sunduk. Biz, kan bağışının bir insanlık görevi olduğunu düşünüyoruz ve buna inanıyoruz. Kan verelim, can bulalım bakış açışındayız. Bartınlı hemşehrilerimizi 6 gün sürecek olan kan bağışı kampanyamıza katılmaya davet ediyoruz. Bu kampanyanın düzenlenmesinde emeği geçenlere ve kan bağışında bulunan herkese teşekkür ediyoruz. Bartın olarak 6 gün boyunca kan verelim, can bulalım.” dedi.

Açılışı gerçekleştirilen şenlik kapsamında kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlar 18 Mayıs tarihinde kadar saat 10.30-19.30 arasında Cumhuriyet Meydanına kurulan kan merkezlerinde kan verebilecek. 
 

Bakmadan Geçme