NRP Uygulayıcı Eğitimi tamamlandı

Bartın İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde Bartın Devlet Hastanesinde görevli sağlık çalışanlarına yönelik düzenlenen Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) Eğitimleri tamamlandı. 

Bartın İl Sağlık Müdürlüğünün halk sağlığının korunması noktasında çalışmaları devam ediyor.

Bu kapsamda Bartın Merkez İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Şehit Furkan Yılmaz Sağlıklı Hayat Merkezinde, Bartın Devlet Hastanesinde görevli 22 sağlık çalışanına yönelik NRP Uygulayıcı Eğitimi gerçekleştirildi. Açılışını Sağlık Hizmetleri Başkanının yaptığı 3 günlük eğitim Sağlık Bakanlığı NRP Eğitimci Ekibi tarafından gerçekleştirildi. 

Eğitimin son gününde gerçekleşen törenle Müdürlük ve Bartın Devlet Hastanesi idari yöneticileri ve eğitimciler tarafından eğitimi başarı ile tamamlayan katılımcılara sertifikaları teslim edildi. 

Sağlık Müdürlüğünden konuya ilişkin açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Çocuk ve Ergen Sağlığı Daire Başkanlığı tarafından, yenidoğana optimal yaklaşım kapsamında asfiksiye bağlı ölümlerin ve sekellerin önlenmesi amacıyla Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) yürütülüyor. Program kapsamında, doğum salonunda çalışan ve yenidoğana yönelik girişimde bulunan tüm sağlık çalışanlarının gerekli bilgi ve becerilerle donatılması ve standart bir canlandırma girişimi uygulayabilmesi amacıyla Yenidoğan Canlandırma (NRP) Uygulayıcı Eğitimleri gerçekleştiriliyor. Ülkelerin gelişmişlik düzeyinin ve sağlık programlarının verimlilik göstergelerinin başında anne ve bebek ölümleri gelmektedir. Ülkemizde bebek ölümlerinin büyük çoğunluğu doğumdan sonraki ilk 24 saatte gerçekleşmektedir. Bu nedenle Bakanlığımızın sağlık politikaları içinde yenidoğan canlandırma programının çok önemli bir yeri vardır.”

Bakmadan Geçme