• Haberler
  • Bartın
  • Kadına şiddet ve bağımlılık ile mücadele paneli düzenlendi

Kadına şiddet ve bağımlılık ile mücadele paneli düzenlendi

Bartın Meslek Yüksekokulu Kurucaşile kampüsünde Kurucaşile Kaymakamlığı koordinesinde Kadına Yönelik Şiddet ve Bağımlılıkla Mücadele Paneli düzenlendi

Bartın Meslek Yüksekokulu Kurucaşile kampüsünde Kurucaşile Kaymakamlığı koordinesinde Kadına Yönelik Şiddet ve Bağımlılıkla Mücadele Paneli düzenlendi.

Panelin açılışında konuşan Bartın Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr.Ayşe Genç Lermi , günümüzde kadına yönelik şiddet düzeyinin endişe verici bir şekilde yükselmekte olduğunu ve bu sorunun toplumun derin bir yarası haline geldiğini kaydetti.

Lermi, “Bu sorunlarla mücadele etmek için bir araya geldiğimizde, birlikte hareket ederek toplumsal farkındalık oluşturabiliriz. Bu şekilde daha etkili çözümler için güçlü adımlar atabiliriz” dedi.  

Lermi, ayrıca Bartın Meslek Yüksekokulu olarak, eğitim ve bilimin aydınlattığı yolda, toplumsal sorunlara duyarlılıkla yaklaşmayı ve çözüm arayışlarını desteklemeyi bir misyon olarak benimsediklerini ve panelin, bu misyon doğrultusunda, kadına yönelik şiddet ve bağımlılık konularında farkındalık yaratmayı ve toplumun daha sağlıklı, güvenli ve adil bir yapıya kavuşması için önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Panelde, Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmetler Bölümü Öğretim Üyesi, Bartın Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları UYGAR Merkez Müdürü Doç. Dr. Zeynep Turhan, şiddet türleri ve alternatif yaklaşımlar, kadına yönelik şiddette çözüm önerileri, mücadelede örnek olaylar ve aile içinde şiddetin önlenmesine yönelik sağlıklı iletişim yöntemleri hakkında bilgiler sundu.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hacer Yalnız Dilcen de, nefes tekniklerinin gücünü vurgulayarak stresle baş etme ve pozitif bir ruh halini koruma konusunda bilgiler verdi.

Dilcen, “Günümüzde bağımlılık, bireylerin ve toplumun sağlığını ciddi şekilde tehdit eden önemli bir sorundur. Sadece madde bağımlılığı değil, teknoloji, kumar, alışveriş gibi farklı alanlarda da bağımlılık görülebilmektedir. Bu nedenle bağımlılıkla mücadele, bilinçlendirme, erken müdahale, tedavi ve destek hizmetlerini içeren kapsamlı bir yaklaşım gerektirmektedir.” diye konuştu.

Panelde, Bartın İl Jandarma Komutanlığı Kadın ve Çocuk Kısım Amirliği- KOM Şube Müdürlüğü personeli, 6284 sayılı ailenin korunması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik kanunu anlatarak, KADES uygulaması ve madde bağımlılığı konularında bilgiler de aktardı. 

Panelin sonunda söz alan Müdürü Doç.Dr.Ayşe Genç Lermi, “Panelimizin düzenlenmesinde desteklerinden dolayı, Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Orhan Uzun başta olmak üzere, Kurucaşile Kaymakamımız Sayın Eda Sel’e,İl Jandarma Komutanımız Jandarma Alb. Sn. Ersin Aslan'a , katılım gösteren İl Jandarma Komutan Yardımcımız Jandarma Yrb. Sayın Mete Demircan'a, Kurucaşile Belediye Başkanımız Sayın Uğur Güneş'e, değerli panelist hocalarımıza ve Bartın İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü Kadın ve Çocuk Kısım Amirliği personeline, törenimizi teşriflerinden dolayı tüm konuklarımıza teşekkür ederim” diye konuştu.

Bakmadan Geçme