İphone 15 Pro Max'lar neden alındı?

VİDEO HABER - Açıklamaların geniş videoları haber metinlerinin altında yer almaktadır

İphone 15 Pro Max'lar neden alındı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bartın Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya Belediye Meclis Toplantısında gündemi sarsacak çok çarpıcı açıklamalar yaptı.

Yalçınkaya, Bartın Belediyesince geçtiğimiz dönemlerde gerçekleştirilmiş olabilecek usulsüz alımlar ve ödemelere yönelik Araştırma Komisyonu Kurulmasına dair Belediye Meclisine sunulan ek gündem maddesi hakkında konuştu.

Araştırma Komisyonu Kurulsun

Konuşmasına kendisini eleştirenlere yanıt vererek başlayan Yalçınkaya, “Belediye Başkanlığı ağlama makamı değildir diye bizi eleştiriyorlar. Gelirler har vurulup harman savrulduysa, bu paralar boşa harcandıysa elbette biz bunu dile getireceğiz.
Bir araştırma komisyonu kurulsun, gerçekleri onlarda görsün.” Dedi.

Bunların içinde belediye çalışanları da var

Bartın Belediyesinde imar yolsuzluklarıyla ilgili çıkan haberler hakkında da konuşan Yalçınkaya, “Kamuoyunda bazı sitelerde haberler oluyor. Bartın Belediyesindeki İmar yolsuzluklarıyla ilgili… Kişilerin isimleri zikrediliyor. Bunların içinde belediye çalışanları da var. Devletin memuru da töhmet altında kalıyor. Bunların da araştırılması lazım. Yapıldıysa bunun sorumluları kim? Sorumluları tespit edilerek Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulması gerektiği düşüncesi içerisindeyim. Yapanın yanına kar kalmaması lazım.” İfadelerinde bulundu.

Birisi geliyor “Bize 900 bin lira borcunuz var” diyor

Göreve geldiği andan itibaren çok ilginç şeylerle karşılaştığını kaydederek konuşmasını sürdüren Yalçınkaya, “Çok ilginç şeylerle karşılaşıyorum.  Birisi geliyor “Bize 900 bin lira borcunuz var” diyor. Ne borcu diyorum, “Biz reklam işi yaptık, seçimden sonra öderiz dediler” diyor. Var mı yazılı talep, yok! Var mı fatura, yok! Peki ben bunu nasıl ödeyeceğim? Birisi geliyor, “Bizden 5-6 milyonluk malzeme alındı, bunu ödeyeceksiniz” diyor. Bir talep var mı, yok! Fatura var mı, yok! Nasıl ödeyeceğim ben bunu. Diyor ki, “Siz bugün ki tarihle bir alım düzenleyiverin. Yeni ihale yapın, yeni ihaleyle de bu paraları ödeyin.” Yok öyle bir şey. Bunları yaptırırken ne olur var, ne talep var, ne de fatura var. Aynı şekilde İstanbul’dan bir firma geliyor. Diyor ki, “Hani şu drone ile gösterdiğiniz asfalt var ya asfalt. Biz onun yol çizgilerini yaptık. Sizden alacağımız var.” ödeyin bunu diyor. Faturan var mı diyorum? Yok diyor. Size bu talimatı kim verdi diyorum. Falanca şahıs diyor. Şu anda da çalışıyor burada o şahıs. Hemen avukat hanımı çağıracağım diyorum. Avukat hanıma bana söylediklerinizi söyleyin, bende o kişi hakkında görevi kötüye kullanma ve kamuyu zarara uğratma şeklinde dava açayım ve sonucunda da ondan o parayı rücu edeyim ve size de Bartın Belediyesinin borcunu ödeyeyim diyorum. Ama o avukata ifadeyi veremiyorlar. Çok değişik şeyler var.” dedi.

Mart ayında ihalesiz 21 Milyon TL doğrudan alım

Seçim dönemi sürecinde Bartın Belediyesinde gerçekleştirilen doğrudan alım rakamlarına da dikkat çeken Yalçınkaya, “Bartın Belediyesinin 1 kuruşu, birilerinin cebine haksız olarak aktarıldıysa bu aktaranlar hesap vermek zorunda. Doğrudan temin... Ocak ayında 12 milyon 230 bin TL, Şubat ayında 14 milyon 237 bin TL'ye çıkıyor doğrudan temin. Mart ayında 21 Milyon 396 bin TL'ye çıkıyor. Doğrudan alım bu kadar büyük rakamlarla yapılır mı? Normalde ihalesi yapılması lazım. Kamu zarara uğratılmış ve bu tekliflerin çoğu da yan teklif bu doğrudan alımlarda.” Şeklinde konuştu.

Buraya İphone 15 Pro Max’lar alınmış

Bartın Belediyesine İphone 15 Pro Max marka cep telefonları alındığını da sözlerine ekleyerek konuşmasını sürdüren Yalçınkaya, “Buraya İphone 15 Pro Max’lar alınmış. 60-65 tane telefonun faturasını ödüyor Bartın Belediyesi. Memurlar kullanıyor, çalışanlar kullanıyor. Ve bunların telefon hatları ücretini Bartın Belediyesi ödüyor. Her ay 65-70 bin TL. 10 senedir böyle…  15 Pro Max kullanan benim memurum var.  Bunları nasıl almışlar? Firma demiş ki ben sana 15 Pro Max’ları veriyorum ama sözleşmeye göre bana ayda her telefon başı 8 bin TL-6 bin 500 TL ödeyeceksin demiş.  Daha önceki olan İphone 14’ler, İphone 13’ler ortada yok.” Dedi.

Allah aşkına bu özel kalem ne yedi ne içti?

Özel kalem ödenekleri ve başkanlık temsil ödeneklerinin de har vurup harman savurulduğunu söyleyen Yalçınkaya, “Özel Kalem ödeneği 2024 yılında 6 milyon TL. Bu bütçeye konan 6 milyon TL’nin Ocak-Şubat-Mart aylarında (3 ayda) 5,5 Milyon TL'si harcamış. 2023’te de aynı şekilde. 2023’te 3 Milyon TL özel ödeneği. Bunu da 2,5 Milyon TL artırmışlar, 5,5 Milyon TL’de orada harcamışlar. Toplam 1 sene içinde 11 milyon TL. Allah aşkına bu özel kalem ne yedi ne içti?  İki senede temsil ağırlamadan Özel Kalem ödeneği hariç 18 milyon TL harcanmış.  Toplamda başkanlık temsil ağırlama ve başkanlık özel kalem ödeneği 30 milyon TL bir senede. İşte biz bunların harcanmasından dolayı bugün ne yazık ki işçi çıkarmak zorunda kalıyoruz.  Biz bunların üstüne gittikçe birileri de bizi eleştiriyor. Biz ağlamıyorduk diyor!  Doğru buralar ağlama makamı değil ama buralar çalma makamı da değil.” İfadelerinde bulundu.

Bakmadan Geçme