Hizmet içi eğitimlere Bartın'da devam edildi

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından İzin ve İrtifak konularındaki hizmet içi eğitimlere Bartın'da devam edildi

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından İzin ve İrtifak konularındaki hizmet içi eğitimlere Bartın'da devam edildi.

Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu başkanlığında gerçekleşen eğitimde Bölge Müdür Yardımcısı Necmettin Aşçi, İzin ve İrtifak Şube Müdürü ve Şube Teknik Personeli tarafından bilgiler verildi. Eğitime; Bartın ve Ulus İşletme Müdürleri, İşletme Müdür Yardımcıları, İşletme ve Kadastro Mülkiyet Şefleri katıldı.

Eksikliklerimizi gideriyoruz

Toplantının açılışında konuşma yapan Bölge Müdürü Bayraktaroğlu "Et-tekrârü ahsen velev kâne yüz seksen" 180 kezde olsa tekrar ediniz. Bilgi bizim en büyük sermayemizdir. Düzenlemiş olduğumuz eğitimlerle öğrendiklerimizi tekrar ederek eksikliklerimizi gideriyoruz." Dedi. Bayraktaroğlu, ayrıca ormanların takip ve kontrolünde mevzuatlar dahilinde gerekli kontrollerin yapılması, iş ve işlemlerin aksatılmadan yerine getirilmesini vurgulayarak, eğitimin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Bilgilendirmeler yapıldı

Toplantıda 6831 sayılı Orman Kanununun 16, 17/3 ve 18 ve 25.inci Maddeleri ve bu maddelerin uygulama yönetmelikleri, Orman Genel Müdürlüğünün talimatları, işletmenin faaliyeti esnasında ve iptallerden sonra 3 yıl, 5 yıl rehabilitasyon planı ve kademeli kapatma planları kontrolü, vaziyet planı uygunluk kontrolü, verimli toprak depolama alanlarını arazide kontrolleri, koordinatlı kazıkların normlara uygun olması, sınır kontrolleri, ORBİS girişleri, raporlama teknikleri, izin iptal aşaması ve önceden iptal edilmiş sahalarla ilgili sorumluluklar, ÇED Raporları hassasiyetler, bedel hesaplamaları, süreli ve indirimli bedeller takip işlemleri, izinlerde süre ve süreçleri ele alındı.

Bakmadan Geçme