Milletvekili Aldatmaz açıkladı

Sel Afetlerinin Önlenmesi Çalışmaları Kapsamında Bartın DSİ'ye AFAD Tarafından 7 Adet Ekskavatör Tahsis Edildi

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz; Batı Karadeniz bölgesinde yaşanan sel afetlerinden sonra İçişleri Bakanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda sel riski altındaki bölgelerde dere yataklarının temizlenerek sel riskinin azaltılması için gerekli makine sayısının arttırılmasına karar verildiğini ve bu kapsamda AFAD tarafından 100 adet ekskavatör alınarak riskli bölgelerde DSİ emrine tahsis edildiğini söyledi.

100'ün 7'si Bartın'a

Milletvekili Aldatmaz bu çalışma kapsamında AFAD tarafından Bartın DSİ’ye de 7 adet 30 tonluk ekskavatör ve ekipmanlarının tahsis edildiğini belirterek; “Bartın'da yaşanan sel afetlerinden sonra il risk azaltma planlarını güncelledik. Güncellenen planlarda dere yatakları içerisindeki rusubat bulunması durumunun risk seviyesini yükselttik. AFAD’ın yürüttüğü proje kapsamında da Bartın yüksek riskli iller arasında yer aldığı için AFAD tarafından alınan ekskavatörlerden 7 tanesi Bartın DSİ’ye tahsis edildi. Tahsis edilen makineler 29 Nisan Pazartesi günü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla Ankara AFAD Genel Müdürlüğü’nde yapılacak törenin ardından kullanıma sunulacak. Bartın’ımıza şimdiden hayırlı uğurlu olsun.” İfadelerinde bulundu.

Bartın'a 2.3 Trilyon yatırım

Milletvekili Aldatmaz sular kenti Bartın’da yeni afetlerin yaşanmaması için çalışmaya devam ettiklerini belirterek; “Sel riskini azaltmak için 2003 yılında günümüze kadar DSİ kanalıyla 2.3 Trilyon TL yatırımla 50 taşkın koruma tesisi, Kirazlıköprü Barajı, Kozcağız Barajı ve Kışla Sel Kapanını inşa ettik bu sayede 73 yerleşim yerini taşkınlardan koruduk. Şu anda Bartın’da devam eden proje tutarımız 9.6 milyar TL ve sadece Ocak ayından bugüne kadar 484 Milyon TL harcadık. Bartın şehir merkezini de taşkınlardan korumak için tamamladığımız baraj ve dere ıslahlarının yanında halen şehir merkezinde de dere ıslah çalışmalarımız ve Türkiye’nin en büyük ıslah çalışması olan Bartın Irmağı Islah çalışması da devam ediyor. Proje tamamlandığında Bartın şehir merkezide Bartın Irmağının taşkınlarından korunmuş olacak.” Dedi.

Bakmadan Geçme