'Çok ilaç değil, dozunda ilaç'

İl Sağlık Müdürlüğünden ilaç kullanımı hakkında bilgilendirme çalışması..

Bartın İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Birimi tarafından İnkumu Tatil Beldesinde Akılcı İlaç Kullanımı (AIK) Ulusal Eylem Planı kapsamında, farkındalığın oluşturulması ve toplum bilincinin artırılması için etkinlik düzenlendi.

Bartın İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Birimi tarafından, Akılcı İlaç Kullanımı İl Temsilcisi Ecz. Dorukhan Hışır ve birim personeli tarafından düzenlenen etkinlikte Merkeze bağlı İnkumu Beldesinde vatandaşlara konuya yönelik bilgilendirmelerde bulunularak broşür dağıtıldı. 

Konu ile ilgili Sağlık Müdürlüğünün resmi hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yanlış ve gereksiz ilaç kullanımı halk sağlığını etkileyen ciddi bir sorundur. Akılcı olmayan ilaç kullanımı hastaların tedaviye uyumunun azalmasına, ilaç etkileşimlerine, bazı ilaçlara karşı direnç gelişmesine, hastalıkların tekrarlamasına ya da uzamasına, tedavi maliyetlerinin artmasına neden olur. Unutmayalım; “Her ilaç değil, doğru ilaç” “Çok ilaç değil, dozunda ilaç.”

Bakmadan Geçme