İl Tarım Müdürlüğü üreticilerle bir araya geldi

Hayata geçirilen çalışmalar üreticilere anlatıldı..

Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü üreticilerle bir araya gelerek Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi Çok Paydaşlı Platformu Toplantısı gerçekleştirdi.

Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen ve bir kısım finansmanı Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) tarafından sağlanan, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında Çok Paydaşlı Platform Toplantısı İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya Bartın İl Tarım ve Orman Müdürü Yasin Önder, İl Proje Yürütme Birimi, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, çok paydaşlı platform üyelerinden Kooperatif ve Birlik Başkanları, Temsilcileri, genç çiftçiler ve kadın çiftçiler başta olmak üzere üreticiler, tüccarlar gibi değer zincirinin her aşamasında yer alan aktörlerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen toplantı ile yerel aktörlerin karar alma süreçlerine dahil olması ve projenin yerelde sahiplenilmesi hedeflendi.

“Hedeflerimizi gerçekleştirmek ilk önceliğimiz olmalıdır”

İl Müdürü Önder toplantıda yaptığı konuşmada; “Projenin hedefini ve amacını belirttiği konuşmasında " Çok Paydaşlı Platform ile birlikte hedef ve stratejileri birlikte belirlediğimiz projemizin yürütülmesinde, kooperatif ve birliklerimiz öncelikli ihtiyaçlarını belirleyerek ilimiz için bu kaynaktan azami fayda sağlamalıdır. Hep birlikte çalışarak ve sürdürülebilir proje üreterek amacımızı ve hedeflerimizi gerçekleştirmek ilk önceliğimiz olmalıdır." dedi.

“Hayata geçirilen projeler anlatıldı”

Öte yandan Proje Koordinatörü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Oktay Acıbal proje kapsamında bugüne kadar yapılan çalışmaları anlattı. Çok Paydaşlı Platformun projede önemli bir misyona sahip olduğuna değinen Acıbal, 2024 yılında yapılması planlanan Yöresel Ürün Pazarı hakkında yapılan çalışmaları aktardı. 

Yöresel Ürün Pazarı ile ilgili fikir alışverişinde bulunulmasının ardından toplantı sona erdi.İl Tarım Müdürlüğü üreticilerle bir araya geldiİl Tarım Müdürlüğü üreticilerle bir araya geldi


 

Bakmadan Geçme