BARÜ mezunu başarı yolculuğunu anlattı

BARÜ mezunu başarı yolculuğunu anlattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Organik Tarım Programı mezunu Ali Durak, tarımsal üretimde elde ettiği başarıları meslek yüksekokulu öğrencileriyle paylaştı.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Organik Tarım Programı 2022-2023 Akademik Yılı mezunu Ali Durak, Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Çalışma ve İş Kurumu Bartın İl Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen “10. İstihdam ve Kariyer Günleri” kapsamında tarımsal girişimcilik konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.

Söyleşide BARÜ mezunu Ali Durak, öğrenim sürecinin ardından babası Ömer Durak ile birlikte kurduğu 1080 metrekarelik serada tarımsal üretim sürecinden bahsederken BARÜ’de aldığı eğitimin kendisine sunduğu katkıları da aktardı. 

Mezuniyetinden hemen sonra iş hayatına atılan Durak, “Tarımsal üretime olan ilgim çocukluk hayalimdi. Üniversitemde bu yönde okuduğum Organik Tarım programında hem teorik hem pratik eğitimler alarak becerilerimi geliştirdim. Mezun olduktan sonra babamla birlikte Yozgat’ın Sarıhacılı Mahallesinde kendi imkânlarımızla 2 sera kurduk. Bu serada topraksız tarım denemeleri de gerçekleştiriyorum. Ayrıca tarımsal destekleme projelerinden yararlanarak sera alanını genişletip üretimi artırmayı da hedefliyorum” diye konuştu.

Yılın 8 ayında kesintisiz olarak birçok tarım ürününü elde ederek satışa sunan ve girişimlerini büyütmeyi hedeflediklerini de kaydeden Durak, öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

Tarım sektörüne gençleri kazandırmayı hedeflediklerini dile getiren BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, öğrencileri konularında uzman isimlerle teorik derslerde buluştururken, bahçe üretim olanakları sunarak gençlerin pratik yapmalarına da zemin oluşturduklarını belirtti.

Rektör Uzun, “Bartın Üniversitesi olarak tarımda verimliliği artırmak için gençlerin kariyer planlarını tarım sektörüne yönelik yapmalarını sağlamak amacıyla eğitim programlarımızı açıyoruz. Tarımın geleceğinin genç çiftçiler olduğu bilinciyle gençlerimizi tarım sektörüne kazandırmaya çalışıyoruz.  Tarım sektöründe sürdürülebilirliği sağlamak, gençlerimizde girişimcilik ruhunu geliştirmek hedefiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu düşüncelerle mezunumuz Ali Durak ve babası Ömer Durak’ı tebrik ediyor, tarımsal üretimdeki başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Bakmadan Geçme