Anaokulu bahçesi şenlik alanına dönüştü

Gönüllü öğrencilerin oluşturtulduğu animasyon grubu minik öğrencilerin neşe kaynağı oldu

Bartın’da üniversite öğrencilerinin gönüllü olarak oluşturduğu animasyon grubu anaokulu ve ilkokul öğrencilerinin neşe ve mutluluk kaynağı oldu. 

Gönüllü üniversite öğrencileri; Pamuk Prenses, Karagöz-Hacivat ve palyaço kostümleriyle ziyaret ettikleri ilkokullar ve anaokullarında minik kardeşleriyle oyunlar oynuyor, çeşitli etkinliklerle minikleri eğlendiriyorlar.

Son olarak Bartın’ın Kozcağız beldesinde yer alan Şehit Uğur Akyer Anaokulunda etkinlik gerçekleştiren üniversite öğrencileri, uzman ekip desteğiyle ahşap malzemeler kullanarak hazırladıkları; oyun evi, salıncak, tahterevalli ve mini golf sahası ile çeşitli oyun parkurlarını anaokulunun bahçesine kurdular.

Öğrenciler uzman ekip desteğiyle ahşap malzemelerden yapılan oyun evi, salıncak, tahterevalli ve mini golf sahası ile şenlik alanına dönüştürdü.

Anaokulu bahçesi şenlik alanına dönüştü
Öğrencilerden Nevra Akçakoca, okulları gezip öğrencilerle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Okullarda çocuklarla oyunlar oynadıklarını kaydeden Akçakoca, “Bugün de Kozcağız’da bir anaokuluna geldik. Minik kardeşlerimizle oyunlar oynuyoruz. Müzikler eşliğinde dans ediyor, oyunlar oynuyoruz. Onlar mutlu oldukça bizlerde oluyoruz” dedi.

Esra Çelik ise, etkinlikleri arkadaşları ile birlikte gönüllülük esasına dayalı şekilde sürdürdüklerini ifade ederek: “İlkokullarda, anaokullarında bu tarz etkinlikler düzenleyip öğrencilerin, çocukları mutlu olmasını sağlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Öğrencilerde toplumsal sorumluluk bilincini uygulamalı olarak geliştirme hedefiyle çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirten Sarıkabak, “Öğrencilerimizin teori ve pratiği bir arada öğrenmesi için farklı projeler hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda ‘ilimizde ulaşmadığımız okul, yüzünü güldürmediğimiz çocuk kalmasın’ diyerek çıktığımız bu yolda önemli bir etkinlik düzenledik. Tüm süreçlerde aktif rol alarak büyük özveri ile çalışan öğrencilerime teşekkür ediyorum. Ayrıca bu tür sosyal sorumluluk projelerinin gerçekleştirilmesindeki destekleri için Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’a, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Bilal Demirhan’a, Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Sercan Kural'a ve teknik işlerdeki gayretlerinden dolayı Ömer Delialioğlu’na teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Anaokulu bahçesi şenlik alanına dönüştü

Öğrencilerle birlikte yürütülen sosyal sorumluluk projelerinin, üniversite-toplum bütünleşmesinde önemli bir rolü olduğunu dile getiren BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise “Bartın Üniversitesi olarak öğrencilerimizin toplumsal duyarlılığı artmış ve sorunlara çözümcü yaklaşımlar getiren bireyler olarak yetişmesi için çalışıyoruz. Eğitimleri sırasında aldıkları teorik bilginin yanı sıra gerçekleştirilen çeşitli projelerle, gençlerde toplumsal bilincin, dayanışma ve iş birliği kültürünün uygulamalı olarak kazandırılmasını hedefliyoruz. Bu noktada üniversite-toplum bütünleşmesine katkı sunacak çalışmalarından dolayı Dr. Öğr. Üyesi Murat Sarıkabak, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Gökhan Arslan ve emeği geçen kıymetli öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.


 

Bakmadan Geçme