Bakan Şimşek Bartın'da iş insanları ile buluştu

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımıyla istişare toplantısı düzenlendi. 

Riverside Otelde düzenlenen toplantıda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları S.Cem Yıldız ile Keramettin Şenkal, Sayman Üye Hasan Ufuk, Yönetim Kurulu Üyesi Yücel Oğullar, Meclis Üyeleri ve Meslek Komite Üyeleri ile çok sayıda oda üyesi karşıladı. 

"Kalkınma Yerelden Başlar" konulu programda, Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Ak Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Vali Yardımcıları, il protokolü, Meslek Oda Başkanları, STK temsilcileri, iş insanları ile çok sayıda davetli yer aldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, toplantı kapsamında iş dünyası hakkında bilgiler paylaşarak yatırım teşviklerinin önemini vurguladı. İş insanlarının beklenti ve taleplerini Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e ileten Başkan Balık, Filyos Limanı, Adapazarı ile Bartın arası demir yolu projesi,  Bartın OSB ve Bartın Liman çalışmaları, Abdipaşa Temizlik Ürünleri İhtisas OSB planı hakkında bilgiler paylaşarak, Oda üyelerine düşük faizli ve uzun vadeli kredi desteği ile Bartın’ın 5. Teşvik Bölgesinde yer almasını talep etti. 

Program devamında konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yatırım ve sanayi üretim miktarlarının altını çizerek  “Yerel kalkınmayı güçlendirebilmek için katma değer odaklı üretim yapmalıyız. Markalaşma ve dijital dönüşüm çalışmaları içinde yer alıp ihracata odaklanmalıyız” ifadelerine yer verdi.Bakan Şimşek Bartın'da iş insanları ile buluştuBakan Şimşek Bartın'da iş insanları ile buluştu

Bakmadan Geçme