Ormancılara farkındalık eğitimi verildi

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünce, Bartın ve Ulus Orman İşletmeleri dahil Zonguldak ve Karabük'teki işletmelerin hepsine Bilgi Güvenliği ve Farkındalık Eğitimi verildi. 

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bakraktaroğlu eğitimde yaptığı konuşmada “Günümüzde insanların sahip olduğu en değerli varlığın bilgi olduğu düşünülerek bilginin erişilebilirlik, bütünlük ve gizlilik nitelikleri bakımından sürekli korunması gerekmektedir. Personelimizin farkındalık seviyelerinin arttırılmasında en önemli maddelerden biri düzenli olarak verilen eğitimler.  Bilgi, kurumun en değerli varlığı. Korunması ve verimli kullanılmasının önemi için bu eğitimin düzenlendi. Düzenlenen eğitim, kurum bilgisayar kullanıcılarının bilgi sistemleri kaynaklarını kullanırken dikkat etmeleri gereken hususlar ile veri güvenliği konusunda almaları gereken koruma tedbirlerini içermektedir.” dedi. 

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Şube Müdürü tarafından verilen eğitimde, bilgi ve bilgi güvenliği nedir? Kurumsal bilgi güvenliği nasıl sağlanır? Bilgi güvenliği ihlalleri nelere mal olur? Personelden beklenenler? Parola güvenliği, yedekleme, e-posta güvenliği konuları işlendi.

ORBİS eğitimleri başladı 

İnşaat ve İkmal Daire Başkanlığınca da Bölge Müdürlüğünde ORBİS ( Orman Bilgi Sistemi) orman yolları modülü eğitimi verildi. Bayraktaroğlu eğitimle ilgili  “Gözümüzden sakındığımız Ülkemizin güzel ormanlarımızda yaptığımız çalışmalarında Tarım ve Orman Bakanlığımız ile Orman Genel Müdürlüğümüzün Türkiye Yüzyılı vizyonuna uygun olarak gelişen teknolojiyi yakından takip ederek teknolojik dili ormancılığı geliştirmek üzere tüm imkanları kullanarak öncü ve örnek olmaya devam ediyoruz” dedi.

Uzun: “Bilgi ve tecrübelerimizi aktarmaya geldik”

İnşaat İkmal Daire Başkan Yardımcısı Ahmet Ali Uzun ise değerlendirmesinde “ Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünde uzun yıllar görev yaptığını ifade ederek, Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü bir okuldur. Biz de dünün öğrencisi bugünün öğretmeni oldu. Sizlere bilgi ve tecrübelerimizi aktarmaya geldik” ifadelerinde bulundu. 

Eğitimde İnşaat İkmal Daire Başkanlığı personelleri İnşaat İkmal Daire Başkan Yardımcısı Ahmet Ali Uzun, Şube Müdürü Sevgi Aktürk, Şube Mühendisleri Ertan Kılcı, Hüseyin Şimşek ve Osman Gürbüz tarafından, 2016-2023 yılları arasında orman yollarında meydana gelen program gerçekleşmelerin ( yeni yol, üst yapı, sanat yapısı vb.) ORBİS sistemine veri girişlerinin yapılması konusunda verildi. 

Bakmadan Geçme