Aynı isimdeki farklı ilçedeki okula gittiler, 1 seneleri heba oldu

YKS'ye girmek isteyen 100'e yakın öğrenci, sınav kağıdında 19 Mayıs Lisesi ibaresini görünce, girecekleri okuldan 43 kilometre uzaktaki aynı isimli başka bir okula gidince sınava giremeyerek 1 yıllık çalışmalarını heba etti.

Aynı isimdeki farklı ilçedeki okula gittiler, 1 seneleri heba oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

SAMSUN (İHA) – Samsun’da YKS’ye girmek isteyen 100’e yakın öğrenci, sınav kağıdında 19 Mayıs Lisesi ibaresini görünce, girecekleri okuldan 43 kilometre uzaktaki aynı isimli başka bir okula gidince sınava giremeyerek 1 yıllık çalışmalarını heba etti.

166 binada 53 bin 394 öğrenci Samsun’da sınav heyecanı yaşadı. Sabah erken saatlerde Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girmek için Samsun’un merkez ilçesi İlkadım’da bulunan 19 Mayıs Anadolu Lisesine gelen öğrenciler büyük bir şok yaşadı. Sınava giriş belgelerinin üst kısmında yer alan Samsun/19 Mayıs ibaresine aldanarak merkezdeki liseye giden öğrenciler, sınava giriş belgelerinin adres kısmının sonunda yer alan 19 Mayıs ibaresini buradaki yetkililerin uyarması sonucunda öğrendi.

Yetkililerin uyarısı ile sınavın İlkadım ilçesinde değil 43 kilometre uzaklıktaki 19 Mayıs ilçesindeki 19 Mayıs Anadolu Lisesinde olduğunu öğrenciler büyük şok yaşadı. Bazı öğrenciler üzüntüden gözyaşlarını tutamazken, yanlış ilçeye gelen öğrenciler sınava arabayla gelenlerle, motorize polis ekipleriyle ve resmi polis otolarıyla başka ilçedeki sınav yerlerine yetiştirilmeye çalışıldı.

Her sene isim karışıklığı nedeniyle birçok öğrencinin 1 yıllık çalışmasının heba olduğunu ifade eden öğrenciler, en azından 1 ilçedeki okulun isminin değişmesinin bu gibi durumların önüne geçmesine neden olabileceğini söyledi. Bazı öğrenciler de bu durumdan yetkilileri sorumlu tuttu.

Yanlış okula gelen öğrencilerin yanı sıra sınava son dakika yetişmek isteyen öğrenciler de görenlerin dikkatini çıktı. Son dakikada sınava yetişmek isteyen öğrenciler, kısa mesafe atletizmcilere taş çıkardı.

Bakmadan Geçme