Astım hastalığı anlatıldı

Dünya Astım Günü kapsamında astım hastalığının önemini vurgulamak, toplumsal farkındalık oluşturmak adına Bartın Devlet Hastanemizde stant etkinliği gerçekleştirildi.

Astım hastalığı anlatıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dünya Astım Günü kapsamında Bartın Merkez Toplum Sağlığı Merkezi ve Bartın Devlet Hastanesi çalışanları tarafından koordine edilen etkinlikte, vatandaşlara karbonmonoksit ölçümünün yanı sıra, konuya yönelik bilgilendirmelerde bulunuldu.

Vatandaşların sorularının da yanıtlandığı etkinlik büyük ilgi görürken, standı ziyaret eden vatandaşlara bilgilendirici broşürlerde dağıtıldı.

Astımla ilgili yapılan sosyal medya paylaşımında ise, “Astım akciğer içi hava yollarında daralmaya neden olan ve alevlenmeler (ataklar) ile seyreden müzmin (kronik) bir akciğer hastalığıdır. Hastalık tekrarlayan nefes darlığı, nefes alıp verirken ortaya çıkan hırıltı/hışıltı/ıslık sesi, göğüste baskı hissi ve öksürük gibi belirtilerle kendini gösterir.
Astım Atağında; Hava yolu tıkanıklığını mümkün olan en kısa sürede düzeltip solunum fonksiyonlarını normale döndürmek. Oksijen yetersizliğini düzeltmek. Hasta eğitimi, uygun ve yeterli önleyici tedavi ile daha sonra oluşabilecek atakları önlemek. Atakta hastanın nasıl davranması, hangi ilaçları kullanması, ne zaman hastaneye başvurması gerektiği konusunda hastayı aydınlatmak önem arz eder. Astım tedavisinin amacı hastalığın kontrol altına alınması ve sağlanan bu durumun idame ettirilmesidir.” Bilgilerine yer verildi.
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme