Zonguldak'ta Yaban Hayatı Envanteri
Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü ekipleri, Zonguldak'taki Yeşilöz Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda (YHGS) 2025 yılı yaban hayatı envanter çalışmasını tamamladı.
Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü ekipleri, Zonguldak’taki Yeşilöz Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’nda (YHGS) 2025 yılı yaban hayatı envanter çalışmasını tamamladı.
DKMP 10. Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen çalışmalara, Bolu, Düzce ve Zonguldak DKMP İl Şube Müdürlükleri personeli katıldı. Yeşilöz Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’nda yürütülen envanter çalışmasında, yaban hayvanı popülasyonunun tespiti için "sürek-bek" metodu kullanıldı. Ekipler, saha taramasıyla bölgedeki yaban hayvanı varlığını ve yoğunluğunu kayıt altına aldı.
Yetkililer, 2025 yılı envanter çalışmasından elde edilecek verilerin, bölgedeki yaban hayatının korunması, izlenmesi ve yönetimi faaliyetlerinde kullanılacağını bildirdi.