Yüzlerce kişi Filistin için yürüdü

Yüzlerce kişi Filistin için yürüdü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bartın Sivil İrade Platformu tarafından, İsrail'in saldırıları altındaki Filistin'e destek vermek amacıyla yürüyüş grrçekleştirildi.

Bu kapsamda Cumhuriyet meydanında toplanan kalabalık pankartlarla Kemerköprü, Şadırvan, Yukarı Çarşı güzergâhından Hükümet Caddesine kadar yürüdü.

Gruptakiler, attıkları sloganlarla İsrail'in Filistin’e yönelik saldırılarına tepki gösterdi.

Platform sözcüsü Gökhan Çanoğlu burada yaptığı konuşmada, Gazzeliler için gidilebilecek güvenli bir mekân ve sığınacak emin bir çatının kalmadığını söyledi.

Yüzlerce kişi Filistin için yürüdü

Gazze'de ekmeğin, suyun ve son olarak yolun tükendiğini ifade eden Çanoğlu, “Çocukları ihtiyarlatan günler yaşıyoruz. Kuzeyden sürülen Gazze halkı Refah'taki çadır kamplarda çoluk çocuk demeden yangın bombalarıyla öldürülüyor. Gazze'nin yollarını tüketenler insanlığın önündeki yolları ve seçenekleri de tükettiler.” dedi.

Gazze’nin bir ayraç, bir turnusol ve iyi ile kötünün arasını ayıran keskin bir kılıç

Olduğunu dile getiren Çanoğlu, “Artık insanlığın önünde iki yoldan başka yol kalmadı. Ya Hak ve vicdan adına ayağa kalkıp dur diyeceğiz ya da korkakça sıranın bize gelmesini bekleyeceğiz. Üzerimize doğan gün artık uzaktan izlemenin ya da zalimlerden insaf beklemenin günü değildir. Gün artık çelik gibi sert durmanın, tüm varlığıyla meydanda olmanın ve zalimin anlayacağı dilden konuşmanın günüdür. Evet, gün o gündür ki dağınık olanlar toplanmalı, ayrı duranlar yaklaşmalı, vicdan sahipleri insanlık paydasında birleşmelidir. Çünkü Refahtaki yangın eteklerimize sıçradı ve bu ateş bugün söndürülmezse bizi de tüm insanlığı da yakacaktır.” şeklinde konuştu.

Yüzlerce kişi Filistin için yürüdü

Konuşmaların ardından Gazze’de İsrail saldırıları sonucu hayatını kaybedenler için dualar edildi.

Yürüyüşe AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan, MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik ve İl Genel Meclis Başkanı Turhan Kalaycı da katıldı.

Yüzlerce kişi Filistin için yürüdü

Bakmadan Geçme