• Haberler
  • Ulusal
  • Yağmur Umut Oldu: Bilecik'te Yangın Kısmen Kontrol Altında

Yağmur Umut Oldu: Bilecik'te Yangın Kısmen Kontrol Altında

Bilecik'te 3 Gündür Süren Yangın Yağmurla Kısmen Kontrol Altına Alındı

Sakarya'nın Taraklı ilçesinde başlayarak rüzgarın etkisiyle Bilecik'in Gölpazarı ilçesine sıçrayan orman yangını, etkili olan sağanak yağış sayesinde kısmen kontrol altına alındı.


Taraklı’da başlayan ve kısa sürede Gölpazarı'na bağlı 9 köyü etkisi altına alan yangın, 3 gündür hem havadan hem karadan binlerce personelin yoğun müdahalesine rağmen tamamen söndürülememişti. Dün bölgeye gelerek incelemelerde bulunan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangının çıkış sebebiyle ilgili olarak 3 kişinin gözaltına alındığını açıklamıştı. Yumaklı, "Yangının çıkış sebebi olduğu değerlendirilen 3 kişi, Valiliğimizin talimatıyla gözaltına alındı. Etkilenen alanların büyüklüğü henüz tam olarak belirlenemedi. Bu bölgede benzer büyüklükte bir yangın en son 30 yıl önce yaşanmıştı” ifadelerini kullanmıştı.


Alevler Yerini Dumana Bıraktı


Sabah saatlerinde etkili olan yağmurla birlikte yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı. Bölgede yoğun duman gözlemlenirken, yaklaşık 150 arazözle soğutma çalışmaları devam ediyor.


Köyün Yüzde 90’ı Küle Döndü


Yangından en ağır etkilenen yerlerden biri olan Köprücek Köyü’nde büyük yıkım yaşandı. Köyün yüzde 90’ı tamamen yanarken, köy camisinin de için için yanmaya devam ettiği bildirildi. Köy sakinlerinden İsmail Gücen, yaşananları şu sözlerle anlattı:
“Bilinmeyen bir nedenden dolayı Taraklı’da çıkan yangın köyümüze kadar geldi. Hemen vatandaşlarımızı ve hayvanlarımızı tahliye ettik. İlk gün büyük bir mücadeleyle köyümüzü kurtardık ama 23 evden 20’si tamamen yandı. Sadece bizim köy değil, Sürmeli ve Urgancılar köyleri de aynı durumda. Allah yardım etti, yağmur yağdı ve alevler sönmeye başladı.”
Yetkililer, yangın bölgesinde hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü belirtirken, vatandaşlara dikkatli olmaları çağrısında bulundu.
 

Bakmadan Geçme