Vali Arslan Zafer Bayramını kutladı

Vali Arslan'dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı..

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan 30 Ağustos Zafer Bayramını yayımladığı bir mesaj ile kutladı. 

Vali Arslan mesajında şu ifadelere yer verdi; “Bugün, aziz milletimizin her türlü yokluk ve imkânsızlığa rağmen mukaddes vatan toprağı uğruna verdiği zorlu Kurtuluş Savaşı mücadelesini başarıyla neticelendirerek Anadolu’nun ebedi yurdumuz olduğunu bir kez daha tescillediği büyük zaferin 101. yıl dönümünü kutlamanın heyecanını ve gururunu yaşıyoruz.

1919 yılında Samsun’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde başlatılan kurtuluş mücadelesi 30 Ağustos 1922’de Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile kesin ve kalıcı bir zafere ulaşmış, milletimiz ne pahasına olursa olsun bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir.

Kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle, topyekûn verilen onurlu bir mücadelenin eseri olan 30 Ağustos Zaferi, Cumhuriyetimizin kuruluşunu müjdelemiş, aynı zamanda bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da örnek teşkil etmiştir.

Böylesi şanlı bir tarihin mirasçısı olan milletimiz, dün olduğu gibi bugün de istiklal ve istikbali için canından aziz bildiği vatanı uğrunda, huzurunu ve güvenliğini hedef alan tüm bedbahtlara karşı aynı fedakârlık ve cesareti gösterecek, şehit kanlarıyla sulanan bu topraklar üzerinde asla boyunduruk kabul etmeyecektir.

Bu vesileyle, tarihimizin dönüm noktalarından biri olan bu zaferi bizlere armağan eden Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatan ve bayrak uğruna canını feda eden tüm şehitlerimiz ile kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Bartınlı hemşerilerimiz ve aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum.”
 

Bakmadan Geçme