Vali Arslan verileri paylaştı

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Bartın'da Mayıs ayı boyunca gerçekleştirilen asayiş olaylarına ilişkin verileri paylaştı.

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Bartın’da Mayıs ayı boyunca Bartın İl Emniyet Müdürlüğü ve Bartın İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin verileri kamuoyuyla paylaştı. 

Vali Arslan, Bartın’da Mayıs ayı boyunca meydana gelen 597 olayın büyük bir bölümünün aydınlatıldığını ifade ederek, “İlimizde huzur ve asayişin temini, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için Bartın Valiliği olarak Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik birimlerimizle terör, organize, uyuşturucu, kaçakçılık, siber ve asayiş suçlarıyla mücadele, aranan şahısların yakalanması, kadına ve çocuğa karşı şiddetin önlenmesi ve trafik denetimleri başta olmak üzere birçok konuda var gücümüzle çalışıyoruz. Bu vesile ile öncelikle Bartın’ımızın huzuru ve güvenliği için fedakârca görev yapan kolluk kuvvetlerimize teşekkür ediyorum.  Mayıs ayında gerçekleştirdiğimiz çalışmaları ve ilimizin asayiş ve güvenliğine ilişkin verileri sizlerle paylaşacağım.  İlimiz genelinde Mayıs ayında toplam 597 olay meydana gelmiş, bu olayların yüzde 96,98’i aydınlatılmıştır.  Bu suçlar kapsamında 18 şahıs tutuklanmış, 16 şahıs hakkında adli kontrol tedbiri uygulanmıştır.  Bu kapsamda Nisan ayı ile kıyasladığımızda olay sayısında yüzde 4,73, tutuklama olayında ise yüzde 125 artış meydana gelmiştir.” Dedi.

Kişilere karşı 204 olay meydana geldi

Vali Arslan konuşmasının devamında ise şu ifadelere yer verdi, “Mayıs ayında ilimizde kişilere karşı 204 olay meydana gelmiş ve bu olayların yüzde 97 buçuğu aydınlatılmış olup Nisan ayına göre maalesef kişilere karşı olay sayısında yüzde 46,76 artış olmuştur. Kişilere karşı 10 önemli suç açısından Mayıs ayı olaylarını değerlendirdiğimizde yüzde 8’ini hakaret, yüzde 47’sini kasten yaralama, yüzde 32’sini tehdit, yüzde 5’ini kişilerin huzur ve sükûnunu bozma, yüzde 5’ini cinsel suçların oluşturduğu görülmektedir.  Siz kıymetli hemşerilerimizden özellikle birbirimize karşı daha tahammüllü, daha hoşgörülü olmamızı istirham ediyoruz. 

Mal varlığa karşı 29 olay medyana geldi

Mayıs ayında ilimizde mal varlığına karşı 29 olay medyana gelmiş ve bu olayların yüzde 68,97’si aydınlatılmış olup Nisan ayıyla kıyasladığımızda Mayıs ayındaki olay sayısında yüzde 25,6 azalış olduğu görülmektedir. Mal varlığına karşı işlenen 9 önemli suç açısından Mayıs ayı verilerini değerlendirdiğimizde olayların yüzde 79’unu dolandırıcılık, yüzde 21’ini diğer suçların oluşturduğu görülmektedir. 

Hırsızlık olaylarının tümü aydınlatıldı

Asayiş olayları kapsamında Mayıs ayında 5 hırsızlık olayı meydana gelmiş, bu olayların yüzde 100’ü aydınlatılmıştır. Bu kapsamda olay sayısında bir önceki aya göre bir değişiklik olmamıştır. 

Dolandırıcılık olayları bir önceki aya göre arttı

Mayıs ayında 41 nitelikli dolandırıcılık olayı meydana gelmiş olup bu olayların yüzde 46,3’ü aydınlatılmıştır. Bu kapsamda olay sayısında Nisan ayına göre yüzde 7,9 artış olmuştur. 

77 aranan şahıs yakalandı

Aranan şahısların yakalanması çalışmalarına kararlıkla ve titizlikle devam etmekteyiz. Mayıs ayında yaptığımız çalışmalar kapsamında 0-5 yıl araması olan 34 şahıs, 5-10 yıl araması olan 5 şahıs, 10-15 yıl arası araması olan 1 şahıs, 20 yıl ve üzeri araması olan 1 şahıs ve ifadeye yönelik araması olan 36 şahıs olmak üzere toplam 77 şahıs yakalanmış ve bu şahıslardan 37’si tutuklanmıştır. İlimizde Mayıs ayında 129 iş kazası meydana gelmiş olup, olay sayısında bir önceki aya göre yüzde 25,2 artış olmuştur. 

Kumar, fuhuş, ruhsatsız silah..

Mayıs ayında 3 işyerine ve 1 şahsa kapalı alanda tütün mamulü tüketmekten 1 idari işlem, 1 işyerine kumar oynanması için yer ve imkân sağlanması suçundan adli işlem, 4 şahsa kumar oynamaktan idari işlem, 2 şahsa fuhuş yapmaktan idari işlem yapılmış, 4 işyerine de kimlik bildirme kanununa muhalefet suçundan kapatma tutanağı düzenlenmiştir.  Mayıs ayında asayiş olayları kapsamında ilimiz genelinde 1 adet ruhsatsız, 6 adet kurusıkı tabanca ve 6 adet av tüfeği ele geçirilmiştir. 

Kadın karşı şiddet olayları arttı

Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin önlenmesine dair kanun kapsamında ilimizde Mayıs ayında 52 olay meydana gelmiş olup Nisan ayıyla kıyasladığımızda yüzde 23,8 artış olduğu görülmektedir. Bu olayların şüphelilerin tamamı yakalanmıştır. 

Okul bölgelerinde sıkı denetim

Okullar bölgesi ve umuma açık yerlerin denetimi kapsamında da Mayıs ayında ilimiz genelinde 271 internet kafe, oyun salonu, 537 kafe, kıraathane, 178 içkili yer,  148 tekel bayi, 92 iddia, ganyan bayi, 255 park ve bahçe, 182 metruk bina, 613 okul çevresi, 109 öğrenci yurdu önü ve çevresi olmak üzere toplam 2 bin 385 alan denetlenmiştir. 

Kaçakçılık olaylarının tümü aydınlatıldı

Kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele kapsamında ilimizde 12 bin 500 adet makaron, 90 paket sigara, 4 adet dedektör, 277 adet cinsel içerikli ürün, 30 litre etik alkol ve 11 adet emtia ele geçirilmiştir. Mayıs ayında 4 mali, 8 kaçakçılık olmak üzere toplam 12 olay meydana gelmiş ve bu olayların yüzde 100’ü aydınlatılmıştır. 

Bartın’da uyuşturucu tacirlerine ağır darbe

Narkotik suçlar kapsamında mücadelemiz kararlılıkla devam etmektedir. İlimiz genelinde bu olaylar kapsamında 17 olay meydana geldiği görülmekte olup, bu olayların da tamamı aydınlatılmıştır. Nisan ayına narkotik olaylarda yüzde 45,20 azalış olduğu görülmektedir. Yürütülen çalışmalarda 11 kök kenevir, 10,06 gram metamfetamin, 273,65 gram bonzai ve 81 adet sentetik ecza ele geçirilmiştir. Uyuşturucuyla mücadeleye artarak devam edeceğimizi e ifade etmek isterim. 

27 hesaba işlem yapıldı

Siber suçlarla mücadele kapsamına toplam 22 olay meydana gelmiş ve 27 hesaba işlem yapılmış olup, bu olayların yüzde 36,4’ü aydınlatılmıştır. Tespiti yapılan suçların yüze 50’si asayiş, yüzde 30’ü güvenlik, yüzde 10’u terör ve yüzde 10’u ise siber konularından oluşmaktadır. Mayıs ayında ilimizde terörle mücadele kapsamında herhangi bir olay meydana gelmemiştir.”
 

Bakmadan Geçme