Ulus MYO'da mesleki söyleşiler sürüyor

Ulus Meslek Yüksekokulu'nda 'Tapu ve Kadastro Müdürlüklerinde Çalışma Hayatı' Konulu Mesleki söyleşiler etkinliği Gerçekleştirildi

Ulus Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen XXIII. Mesleki Söyleşiler kapsamında mezunlardan Bartın Tapu Müdürlüğü’nde görevli Tapu ve Kadastro Teknikeri Cihan Ünlü ve Tapu ve Kadastro Teknikeri Gökhan Karakurt tarafından “Tapu ve Kadastro Müdürlüklerinde Çalışma Hayatı” konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Öğrencilere etkinlik kapsamında Tapu ve Kadastro Müdürlüklerinde çalışma hayatının avantajları ve dezavantajları, tapu ve kadastro teknikerinin görev tanımı, müdürlükte yapılan işlem türleri ve sıklığı, çalışma hayatında sıklıkla karşılaşılan sorunlar hakkında bilgiler verildi. 

Etkinlikte konuşan Cihan Ünlü: “Bizler Ulus Meslek Yüksekokulu Tapu ve Kadastro programından tapu sicili ve temel harita uygulamalarında söz sahibi, mesleki bilgi ve beceriye sahip bireyler olarak mezun olduk. Ayrıca aldığımız derslerle birlikte tapu ve kadastro alanında güncel teknolojilere ayak uydurarak hem uygulamalı eğitime adapte olduk hem de hukuki boyutta geliştik.” ifadelerini kullandı.

Gökhan Karakurt ise: “Tapu ve Kadastro kimi zaman büroda kimi zaman arazide çalışma imkânı sunan bir bölümdür. Mesleğinizde hangi yöne evrilmek istediğinizi siz öğrenciler ilgi alanlarınıza göre seçebilirsiniz.” Dedi.

Etkinliğin sonunda söz alan Ulus Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Şükrü Teoman Güner: “Söyleşimize katılan, hem mezunumuz olan hem de Bartın Tapu Müdürlüğü’nde görevli Tapu ve Kadastro Teknikeri Cihan Bey ve Gökhan Bey’e aktardığı önemli bilgiler ve kıymetli katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. Söyleşinin ardından Ulus Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Şükrü Teoman Güner tarafından Ünlü ve Karakurt’a teşekkür belgesi takdim edildi.

Bakmadan Geçme