Tutuklandılar

Instagram ve TikTok üzerinden müstehcen içerikli görüntüler paylaşarak abonelik sistemi aracılığıyla gelir elde ettikleri belirlenen 2 şüpheli, yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandı.

Instagram ve TikTok üzerinden müstehcen içerikli görüntüler paylaşarak abonelik sistemi aracılığıyla gelir elde ettikleri belirlenen 2 şüpheli, yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandı.

Adalet Bakanı Akın Gürlek’in, 2026-2035 Aile ve Nüfus On Yılı Vizyonu doğrultusunda 14 Eylül 2026 tarihinde 81 İl Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdiği “Ailenin, Gençlerin ve Toplumun Genel Ahlaka Aykırı ve Olumsuz Etkileyen İçerik ve Oluşumlardan Korunması” konulu genelge kapsamında Bartın’da da soruşturma başlatıldı.

Yürütülen soruşturma kapsamında, Instagram ve TikTok isimli sosyal medya platformları üzerinden müstehcen içerikli görüntüler paylaşarak abonelik sistemi adı altında gelir elde ettikleri tespit edilen Ş.Ç. ve K.Ö. isimli şüpheliler hakkında “Müstehcenlik” ve “Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerini Aklama” suçlarından işlem başlatıldı.

Soruşturma kapsamında şüphelilerin ikamet adreslerinde arama gerçekleştirildi. Aramalarda ele geçirilen dijital materyallere el konuldu.

İfadeleri Cumhuriyet Başsavcılığınca alınan şüpheliler, tutuklanmaları talebiyle Sulh Ceza Hâkimliğine sevk edildi. Hâkimlik tarafından yapılan değerlendirme sonucunda iki şüphelinin de tutuklanmasına karar verildi.

Öte yandan şüphelilere ait banka hesaplarına, Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun kapsamında tedbir uygulandı. Müstehcen içerikli paylaşımların bulunduğu tespit edilen internet adresleri hakkında da erişimin engellenmesi kararı alındı.

Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, ailenin korunması, gençlerin ve toplumun genel ahlaka aykırı ve olumsuz içeriklerden korunması amacıyla, ilgili mevzuat ve Adalet Bakanlığının söz konusu genelgesi doğrultusunda yürütülen soruşturmalara kararlılıkla devam edileceği belirtildi.
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme