Türkiye'nin en genç muhtarı Bartın'da

Bartın'ın Şirinler köyünde yaşayan Mustafa Doğan 20 yaşında Muhtar olarak Türkiye'nin en genç muhtarları arasında yerini aldı

Bartın’ın Ulus ilçesine bağlı Şirinler köyünde yaşayan Mustafa Doğan, ailesi ve köy halkının desteğiyle muhtarlık seçimlerine girdi.

Aralarında köyün mevcut muhtarının da yer aldığı 4 rakibe karşı yarışan Doğan, 134 seçmeni bulunan köyde en yüksek (35 oy) oyu alarak muhtarlığa seçildi.

Doğan’ı ilk tebrik eden isimlerin başında Ulus Kaymakamı Fırat Kadiroğlu yer aldı.

Muhtarlık seçiminde yarıştığı rakiplerinin  yanı sıra çevre köylerden de tebrik yağmuruna tutulan Doğan’ın öncelikli hedefleri arasında yol iyileştirme çalışmaları ve köy mezarlığına ulaşımı kolaylaştırmak için köprü yaptırmak yer alıyor.

Türkiye'nin en genç muhtarı Bartın'da

Köy halkının güven duyduğu Doğan, gençliği ve çalışkanlığı ile muhtarlık görevinde başarılı olmak ve gelecek dönemlerde de muhtarlık görevine devam etmek istiyor.

Köy halkımız beni destekledi

Muhtar seçilen Doğan, “20 yaşındayım. Muhtar olmayı düşünüyordum. Köy halkımız beni destekledi. Bu destekleri sayesinde seçime girdik. Allah’ın izniyle kazandık. Seçimde 5 adayımız vardı ben dahil. 134 seçmenden, 108’imiz oy kullandı. Ben seçimi 108 oydan 35 oyu alarak kazandım.” Dedi.

Mezarlığımıza köprü projem var

Doğan açıklamasının devamında ise, “Göreve başlar başlamaz öncelikle devletimizden ihtiyacımız kadarıyla yardım isteyeceğiz. En öncelikli ihtiyacımız yol yenileme çalışmaları olacak. Yine mezarlığımıza köprü projem var. İnşallah devletimiz sayesinde bu işleri başaracağız.” Diye konuştu.

Türkiye'nin en genç muhtarı Bartın'da

Çıkma diyenler oldu

20 yaşında olmasına karşın seçilmesine çok şaşıranlar olduğunu da kaydeden Doğan, “Be üstlendiğim sorumluluğun farkındayım. Elimden geleni de yapacağım. Seçildiğimize şaşıranlar oluyor. Bu yaşta bu sorumluluk zor değil mi diyorlar. Ama inşallah bu sorumluluğumuzu üstlenip görevimize başlayacağız ve gerekenleri yapacağız. Seçimden önce yaşın küçük sana oy vermezler diyenler oldu. Yaşımdan dolayı çıkma diyenler oldu. Böyle tepkiler aldım seçimden önce. Seçimden sonra ise herkes destekledi. Hem kendi köyümüzden hem de başka çevre köylerimizden çok tebrikler aldım. Ulus Kaymamımız Sayın Fırat Kadiroğlu’da arayıp beni tebrik etti. Tebriklerinden dolayı ona çok teşekkür ediyorum.” İfadelerinde bulundu.

Güvendik seçtik

Köy sakinleri ise genç muhtarlarına güvendiklerini ifade ederek, “Mutluyuz, ve gururluyuz genç muhtarımız olduğu için. Çalışacağından da eminiz. Destekledik, devamlı da arkasındayız. Çok güzel bir şey oldu. Bizim köyümüze genç ve çalışkan bir muhtar ihtiyacımız vardı. Bizde ona güvenerek seçtik kendisini. Genç bir muhtar seçtik yani. Kesinlikle biz geleceğinin olduğunu düşünüyoruz. Çalışacağından eminiz. Ondan dolayı seçmiş bulunuyoruz. Zaten meraklı, güvendik seçtik.“ şeklinde görüşlerini belirttiler.

Türkiye'nin en genç muhtarı Bartın'da

Bakmadan Geçme