Tarımköy konutlarında yaşam başladı

Bartın'ın Kozcağız beldesinde yapımı tamamlanan Kozcağız Barajının faaliyete geçmesiyle birlikte evleri sular altında kalacak bölge sakinleri için 100 adet Tarımköy Konutu inşa edildi. 100 hak sahibinden 40'ının taşındığı konutlarda ilk çiçekler ekildi, seralardaki ilk sebzeler toplanmaya başlandı.

Bartın’ın sel ve taşkınlardan korunması için inşasına başlanan 54 metre yüksekliğe sahip Kozcağız Barajının yapımı tamamlandı.

Hizmete alındığında 46 milyon m3 su depolayacak olan baraj Kozcağız beldesi ve Bartın kent merkezini sel afetlerinden koruma noktasında önemli bir görev üstlenecek. Baraj aynı zamanda 24 bin 600 m2 dekar tarım arazinin sulanmasına da hizmet edecek.

Barajın su tutması ile beraber kamulaştırılan evleri ve arazileri sular altında kalacak olan Şarköy’e bağlı Kapıcıoğlu ve Boğaz Mahallesinde yaşayan köy sakinleri için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığınca Gürgenlik mevkiinde 165 bin m2’lik alanda 100 adet Tarımköy Konutu inşa edildi.

Her biri 500 m2 arsa üzerine tek katlı müstakil olarak inşa edilen Tarımköy Konutları 117 m2 kapalı oturum alanına ve 380 m2 bahçeye sahip 3+1 dairelerden oluşuyor.

Tarımköy konutlarında yaşam başladı

Hak sahiplerine teslim edilen konutlarda yaşam başladı. 100 hak sahibi aileden 40’ı konutlarına taşındı. Konutlarına yerleşen vatandaşlar bahçelerini çiçeklerle süslerken bir yandan kurdukları seralarda meyve ve sebze yetiştirmeye başladı.

Tarımköy konutlarında yaşam başladı

Sera ve bahçelerinde ilk sebzelerini toplayan vatandaşlar Tarımköy Konutlarında güven ve mutluluk içinde yaşamlarını sürdürdüklerini belirtirken kendilerine tanınan imkanlardan dolayı devlet yetkililerine de teşekkür ettiler.

Tarımköy konutlarında yaşam başladı

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan’da Tarımköy Konutlarında yaşamlarına başlayan vatandaşlara ziyarette bulundu.

İlk olarak Tarımköy Konutlarının sosyal tesislerinde vatandaşlarla bir araya gelen Vali Arslan daha sonra ev ziyaretlerinde bulundu.

Tarımköy konutlarında yaşam başladı

Vatandaşların bahçelerinde yetiştirdikleri ürünler hakkında da bilgiler alan Vali Arslan Tarımköy Konutları sakinlerine mutlu bir yaşam dilerken her türlü ihtiyaçlarında da yanlarında olacaklarını ifade etti.

İlimizi sel ve taşkınlardan korumak amacıyla inşa edilen Kozcağız Barajının su tutmasıyla birlikte evleri su altında kalacak vatandaşlara hem konut hem de tarım arazileri anlamında destek olmak için TOKİ tarafından 100 konutluk Tarımköy yapıldığını kaydeden Vali Arslan, bu konutlardan 40 adetine ailelerin yerleştiğini ve diğer konutlara peyderpey taşınmaların devam ettiğini, barajın su tutmasıyla birlikte Bartın’ın sel ve taşkınlara maruz kalma riskinde azalma olacağını belirtti.

Tarımköy konutlarında yaşam başladı


 

Bakmadan Geçme