Sistem tehdit olarak algıladı

Drone tespit ve engelleme cihazının tehdit olarak algıladığı drone düştü

Bartın’ın Amasra ilçesinde izinsiz kaldırılan drone, askeri bölgede kurulu Drone Tespit Engelleme Cihazınca tehdit olarak algılanınca düştü

Bartın’ın Amasra ilçesinde askeri ve yasak bölge olmasına karşın bir emlak şirketi tarafından kaldırılan drone, Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığına ait sahada yer alan Drone Tespit ve Engelleme Sistemince tehdit olarak algılandı ve düştü.

Yasak bölgede uçuş yapan dronu tehdit olarak algılayan sistem, kullanıcı kumandasıyla drone arasındaki irtibatı otomatik olarak kesti ve bu durum dronun düşmesine neden oldu.

Drone çekimleri için izin gerekiyor

Her ne amaçla olursa olsun drone çekimi yapacak kişilerin gerekli izinleri alması gerekiyor.

İzinler için müracaatların en az 10 gün önceden yapılması gerekiyor.

Öte yandan drone ehliyetine sahip olunması, uçurulacak dronenin Sivil Havacılık kayıtlarında yer alması, uçuş yapılacak alanların tam olarak belirtilmesi ve yine uçuş saatlerinin de tam olarak belirtilmesi önem taşıyor.

Ayrıca sivil/asker kurum/kuruluşlarla koordinasyon gerektiren özel uçuşlarda izinsiz uçuş yapılması cezai uygulamalara da sebep olabiliyor.

Drone uçurmak için gerekli şartlar ve drone uçuşları için nasıl izin alınacağına dair tüm detaylara Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden ulaşılabiliyor.

Bakmadan Geçme