Sis etkili oluyor

Sürücüler dikkat

Karayollarında görüş mesafesini düşüren sis nedeniyle sürücülerin dikkatli olması gerekiyor

Bartın-Amasra karayolu ve Bartın-Cide karayolunun farklı noktalarında sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 30 metreye kadar düştü.

Yön tabelaları ve uyarı levhaları sis altında kalırken Bartın’dan Kastamonu’nun Cide ilçesi yönüne seyir halinde olan sürücüler sisin yoğun olduğu bölgelerde güçlükle ilerledi.

Sürücüler sisli havalarda dikkat!

Sis, sürüş için tehlikeli koşullar oluşturur. Görüşü azaltır, tehlikeleri tespit etmeyi zorlaştırır ve sürücülerin mesafeyi doğru bir şekilde değerlendirmesini engeller. 

Olağandışı hava koşulları optik yanılsamalara neden olabilir. 
Sürücüler, kendi hızlarını yanlış bir şekilde değerlendirebilir veya diğer araçların hareket edip etmediğini belirlemekte güçlük çekebilirler.

Genellikle sabah ve akşam saatlerinde göllerin ve kıyı şeridinin yakınında sıkça görülür, ancak farklı zamanlarda ve farklı yerlerde de oluşabilir. 
Yoğun veya hafif sis, kazalara yol açan başlıca faktörlerden biridir.

Yavaşlayın ve sabırla sürün

Sis, görüş mesafesini azaltır. Önünüzdeki nesneleri çok yakın olana kadar görmeyebilirsiniz. Tepki verme sürenizi artırmak için hızınızı düşürün ve takip mesafesini artırın. Görüşünüzü artırsa bile diğer araçlara çok yaklaşmaktan kaçının.
Sisli havalarda araç kullanırken sabırlı olun. Diğer araçlara tepki verebilmeniz için yavaşça fren yapın. İyi bir uyarı sağlamak için sinyal lambalarınızı erken açın. Diğer araçları geçmekten kaçının veya geçmek için yolun açık olduğundan emin olun.
 

Bakmadan Geçme