Şirinler köyünün şirin muhtarı göreve başladı

Bartın'ın en genç muhtarı göreve başladı

Bartın’ın Şirinler köyünde yaşayan Mustafa Doğan 20 yaşında Muhtar olarak Türkiye’nin en genç muhtarları arasında yerini aldı. Mazbatasını Ulus İlçe Seçim Kurulundan alan Doğan resmen göreve başladı.

Bartın’ın Ulus ilçesine bağlı Şirinler köyünde yaşayan Mustafa Doğan, ailesi ve köy halkının desteğiyle muhtarlık seçimlerine girdi.

Aralarında köyün mevcut muhtarının da yer aldığı 4 rakibe karşı yarışan Doğan, 134 seçmeni bulunan köyde en yüksek (35 oy) oyu alarak muhtarlığa seçildi.

Muhtarlık seçiminde yarıştığı rakiplerinin  yanı sıra çevre köylerden de tebrik yağmuruna tutulan Doğan’ın öncelikli hedefleri arasında yol iyileştirme çalışmaları ve köy mezarlığına ulaşımı kolaylaştırmak için köprü yaptırmak yer alıyor.

Köy halkının güven duyduğu Doğan, gençliği ve çalışkanlığı ile muhtarlık görevinde başarılı olmak ve gelecek dönemlerde de muhtarlık görevine devam etmek istiyor.

Mazbatasını aldı göreve başladı

20 yaşında muhtar seçilen Mustafa Doğan azaları ile birlikte Muhtarlık Mazbatasını Ulus İlçe Seçim Kurulu Başkanlığından teslim aldı.

Doğan, İlçe Seçim Kurulunun yer aldığı Ulus Adliyesinde mazbatalarını almak için bekleyen diğer muhtarlar tarafından tebrik yağmuruna tutuldu.

Ulus İlçe Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Ali Kocaağa’dan mazbatasını alarak resmen göreve başlayan Doğan, mutlu ve gururlu olduğunu söyledi.

Köyümüzde yollarımız çok bozuk

Doğan açıklamasında, “Azalarımızla birlikte mazbatalarımızı almış bulunmaktayız. Seçildikten sonra arayanlar çok oldu. Herkes tebriklerini iletti. Şirinler köyünün şirin muhtarı diye güzel esprilerde, söylemlerde bulunuyorlar. Köyümüzde yollarımız çok bozuk. Yollarımızı ön planda tutacağız. Birde köprü projemiz var. İnşallah onu da yerine getireceğiz.” Diye konuştu.

Genç arkadaşımıza yardımcı olacağız

Doğan’ı tebrik edenler arasında yer alan Aşağıçerçi köyü muhtarı Ertan Kaya’da, “İlçemizden böyle genç bir arkadaşımızın muhtar seçilmesine çok sevindik. Diğer gençlerimize de öncülük yapar. Medeni cesaretinden dolayı ayrıca tebrik ediyorum. Görevinde başarılar diliyorum. Bizde tecrübelerimize dayanarak genç arkadaşımıza elimizden ne geliyorsa yardımcı olacağız.” Dedi.

Bakmadan Geçme