Sağlık savaşçıları yeni yıla görevleri başında giriyor

Adana'da 2024 yılına Kozan Devlet Hastanesinde görevleri başında girecek olan acil servis doktor ve hemşireleri, rahatsızlanan vatandaşlara şifa dağıtıyor.

Sağlık savaşçıları yeni yıla görevleri başında giriyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adana’da 2024 yılına Kozan Devlet Hastanesinde görevleri başında girecek olan acil servis doktor ve hemşireleri, rahatsızlanan vatandaşlara şifa dağıtıyor.

Kozan’da yeni yıla ailelerinden ve sevdiklerinden uzak görevleri başında girecek olan sağlık çalışanları, büyük fedakarlıkla çalışıyor. Kozan Devlet Hastanesi Acil Servis Doktoru Ertan Atabey, hekim ve tüm sağlık çalışanlarının özel gün gözetmeden büyük bir emek harcayarak görevlerini gerçekleştirdiklerini ifade ederek, özellikle özel günlerde bir günde yaklaşık bin 500 hasta başvurusu olduğunu kaydetti. Yeni yıl ve özel günlerde acil servis yoğunluğu yaşandığını ve her hastanın tedavisinin tamamlanarak sağlıkla eve gitmesi için sağlık emekçilerinin büyük mücadele verdiğini aktaran Atabey, “2000 yılından beri doktor olarak görev yapıyorum. Biz de askerlerimiz gibi depremde, afette ve pandemide hep görevimizin başındayız. Bizler Hızır gibi hastalarımıza yetişmeye çalışıyoruz. Onların zor anlarına yetişiyoruz. Bu çok yüce bir duygu” dedi.

Süpervizör Hatice Özdil, “Eşim evde çocuklar ile birlikte, ben de, bizler de tüm şartlara rağmen işimizin başındayız. İnşallah şifa dağıtmaya devam edeceğiz. Ben de çocuklarımın yeni yıllını telefonla kutluyorum” diye konuştu.

Kadın Doğum Uzmanı Hüseyin Kunter Tatar, çocukları evde yeni yılı kutlarken yeni doğum yapacak annelere bebeklerini sağlıkla kucaklarına vermek için ebe ekibi ile birlikte doğumhanede nöbette olduklarını ifade etti. Tatar, “Yeni yıla gireceğimiz anlarda görevimizin başındayız. İlk hastamız geldi. İnşallah yılın ilk bebeğinin sağlıkla doğması için çalışıyoruz. Ailelerimiz uzakta ama burada doğum yapacak annelerimize bebeklerini sağlıkla kucaklarına verebilirsek en büyük mutluluk bizim olacak” diye konuştu.

Eşi Tunceli’de polis olarak görev yapan Sabriye Özgür Şimşek ise, eşinin yeni yılını telefonla kutladığını belirterek, eşinden ayrı olduğu için zor bir görev yaptıklarını ifade etti.

Çocukları ile konuşan Ebe Seher İnce, Sinop’ta okuyan oğlu ile ilk kez ayrı kaldıklarını ifade ederek, telefonda yeni yıllını kutladı.

Sağlık savaşçıları yeni yıla görevleri başında giriyor
Sağlık savaşçıları yeni yıla görevleri başında giriyor

Bakmadan Geçme