Sağlık Müdürlüğü eğitimlerine devam ediyor

Bartın İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde, Bartın İl Jandarma Komutanlığı merkez ve ilçelerde görevli jandarma personellerine yönelik 'İntiharla Mücadele ve İntihar İşaretleri' eğitimi verildi. 

İntiharla Mücadele Eylem Planı ve İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulunda alınan kararlar kapsamında, Bartın İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda, kurum psikoloğu tarafından, Bartın İl Jandarma Komutanlığında merkez ve ilçelerde görevli jandarma personellerine “İntiharla Mücadele ve İntihar İşaretleri” konusunda eğitim verildi.

Kolluk kuvvetlerinin intihar durumundaki bireyin psikolojisi ve intihar girişimlerine yaklaşım konusundaki bilgilerinin artırılması, intiharı önleme konusunda farkındalık yaratılması ve intiharın azaltılması hedefiyle planlanan eğitime 100 personel katıldı.

Müdürlükten yapılan açıklamada, intihar hakkında gerçekleri bilmenin intiharı önlemede işe yarayacağının altı çizilerek, “İntihar işaretlerini ve intihar hakkındaki gerçekleri bilmek intiharı önlemede işimize yaramaktadır. Güçlü ilişkiler hayata bağlar, elinizi uzatın hayat kurtarın.” Denildi.

Bakmadan Geçme