Saadet'ten mülakat sistemine tepki

Saadet Partisi Bartın Gençlik Kolları Başkanı Bilal Sandıkçı, kamuda işe alımlarda uygulanan mülakat sisteminin, seçim vaatleri arasında yer almasına rağmen, kaldırılmadığına, yaptığı bir açıklama ile tepki gösterdi. 

Saadet Partisi Bartın Gençlik Kolları Başkanı Bilal Sandıkçı kamuda işe alımlarda uygulanan mülakat sistemine ilişkin yazılı basın açıklaması gerçekleştirdi. 

Sandıkçı, kamuda işe alımlarda uygulanan mülakat sisteminin mağduriyetler doğurduğunu iddia ettiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “Mevcut iktidarın yıllar önce  getirdiği, kamuda işe alımlarda uygulanan mülakat sisteminin garabeti herkesçe malumdur. Ortaya çıkan mağduriyetler ve sıkıntılar bellidir. Zaten 2023 seçimlerinden önce  bu sistemi getirenler dahi, seçim vaadi olarak bu sistemin kaldırılacağını beyan etmiş, seçim beyannamesine koymuş ve bu şekilde milletten oy istemiştir. Seçimlerin ardından geçen bunca süreye rağmen iktidar sahiplerinin verdikleri sözü unutmuşçasına hiçbir değişiklik yapmamasını, bu konuda tek bir adım dahi atmamasını, milleti aldatmaya yönelik bir hareket olarak yorumluyoruz. Torpilin adının referans olduğu, adayların değil referansların birbiriyle yarıştığı, gerçek liyakat sahibi adayların referans bulamadığı için yıllarca atama beklediği  bu ucube sistemin bir an önce kaldırılmasını talep ediyoruz. 

“Mülakat sistemini kaldırma sözü verilmişti”

Ülke olarak her alanda liyakat sahibi gençlerimizin yetişmesi için büyük bedeller öderken, bu gençlerimizin böylesine bir sistem yüzünden atıl kalmasını istemiyoruz. Bu durum hem bireylerin ve ailelerin geleceğini, hem de ülkemizin kalkınması ve gelişmesini tehdit eder hale gelmiştir. Zaten sistemin arızları sebebi ile geniş kitlelerin tepkilerine neden olduğu için iktidar mensupları, 2023 seçimlerinde mülakat sistemini kaldırma sözü vermiştir. Hal böyle iken henüz tek bir adım atılmadığını hatırlatarak, iktidara verdiği sözü yerine getirmesi çağrısı yapıyoruz.”
 

Bakmadan Geçme