Proje tanıtım toplantısı yapıldı

'Arıya bak bal olsun, dağa bak bağ olsun' Projesinin tanıtımı yapıldı.

Proje tanıtım toplantısı yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce hazırlanarak Bartın Valiliği İl Özel İdaresince ihale edilen “Arıya bak bal olsun, dağa bak bağ olsun” Projesi kapsamında Arıt Çok Programlı Anadolu Lisesi Uygulama ve Araştırma Merkezinde kullanılmak üzere 20 adet arılı kovan ve arıcılık malzemesi alımı gerçekleştirildi.

Proje Kapsamında verilen arıların kontrolü ve teknik destek sağlanması amacıyla Bartın Tarım ve Orman İl Müdürü Yasin Önder, İl Müdür Yardımcısı Erol Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli şube Müdürü Murat Dilek Arıt Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Cihan Turhan, İl Müdürlüğü teknik personeli ve Arıt Çok Programlı Anadolu Lisesi öğretmenleri katılım sağladı.

İl Müdürü Yasin Önder yaptığı açılış konuşmasında, “Öğrencilerin özgür olarak projeler üzerinde çalışabilecekleri, sosyal ağ kurarak fikir alışverişlerinde bulunabilecekleri, onları heyecanlandıran alet ve mekanizmaların yer aldığı bir uygulama alanı oluşturmak onları üretmeye teşvik edecektir. Arı kovanları, maskeler, el aletleri vb. çocukların ilgi alanlarını bu yöne çekecek alınan arıcılık ürünleri ve kolonilerle ile özgün bir konsept oluşturularak, öğretmenlerimizin ve kurumumuz teknik personelinin bağdaştırmak istediği konuları bu alanda kullanılan materyaller ile örneklemek, öğrencileri düşünmeye ve üretkenliğinin geliştirmeye güdüleyecektir. ‘Bu proje ile ilimizde yapılmakta olan arı yetiştiriciliği yeni ve genç kişilerin katılmasına sebep olacak ve yetiştirci profilimiz gençleşecektir. İlimizde 550 adet profesyonel anlamada arı yetiştiriciği yapan işletme bulunmakta olup eğitimli gençlerin bu sayıyı daha yükseltmesi hedeflenmektedir.” dedi. 

İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli Şube Müdürü Murat Dilek ve Arıt Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Cihan Turhan da proje çalışması için İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne teşekkür ederek yapılan projelerin bölge gençleri için çok faydalı olduğunu belirtti. 

Proje kapsamında Arıt Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürlüğüne 20 adet arılı kovan arı bakım ve beslemesi amacıyla alet ekipman ve yem maddeleri alınmış olup, 2 yıl sürecek olan proje süresince Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce teknik destek verilecek.

Bakmadan Geçme