Pazarda fiyatlar ne durumda?

Pazarda bu hafta Semiz otu 50 TL, Salatalık 25, Maydanoz 10, Domates 50, Fasulye 50, Biber 50 ve Dolmalık biber 40 liradan tüketiciye satışa sunuldu. 

Yaklaşık 200 yıllık geçmişe sahip, Bartın’ın değerlerinden biri olan Galla Pazarı yaklaşan bayram nedeniyle yoğun günlerini yaşıyor. 

Üreticilerin kendi ürettikleri sebe, meyve ve süt ürünleri gibi tüketim maddelerini satışa sunduğu pazarda bu hafta Semiz otu 50 TL, Salatalık 25, Maydanoz 10, Domates 50, Fasulye 50, Biber 50 ve Dolmalık biber 40 liradan tüketiciye satışa sunuldu. 

Köylü kadınların sattıkları ürünler ile aile ekonomilerine katkı sundukları, mevsimine göre çeşitli ve taze ürünlerin yer aldığı pazarda tezgâhlar günün ilk ışıklarıyla birlikte kuruluyor. 

Domatesten bibere, maydanozdan cevize, yumurtadan kestaneye kadar çeşit çeşit ürünlerin süslediği tezgâhlarla birlikte köylü kadınların yöresel kıyafetleri de pazara renk katıyor. 

En çok marul tüketiliyor

Galla Pazarında yılın her mevsimi hemen hemen her tezgâhta yer alan marul, en çok satılan ürünler arasında yer alıyor. Bağlama, kilo ya da tek olarak satışa sunulan marul, sofralardaki salatanın da ana malzemesi oluyor. 

Bakmadan Geçme