Oyların yeniden sayım kararı iptal edildi

Bartın'ın Amasra ilçesinde oyların yeniden sayılmasına ilişkin yapılan başvuru İl Seçim Kurulu tarafından kabul edildi. CHP'nin yaptığı itiraz üzerine YSK yeniden oy sayım kararını iptal etti

Bartın’ın Amasra ilçesinde gerçekleşen Belediye Başkanlığı seçimlerinde CHP adayı Recai Çakır 1.822 oy, AK Parti adayı Ahmet Reis ise 1.700 oy aldı.

Seçimin ardından AK Parti ve MHP tarafından oyların yeniden sayımı için İlçe Seçim Kuruluna başvuru yapıldı.

İlçe Seçim Kurulunun ret kararının ardından oyların yeniden sayımı için İl Seçim Kuruluna başvuru yapıldı.

İl Seçim Kurulu tarafından oyların yeniden sayılması yönünde karar verildi. 

CHP’nin gerçekleştirdiği itiraz üzerine Yüksek Seçim Kurulu tarafından oyların yeniden sayılmasına yönelik karar kaldırıldı.

CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, CHP İl Başkanı İsmail Cem Akyol, CHP’den Amasra Belediye Başkanı seçilen Recai Çakır ve çok sayıda partili kararı alkışlarla karşıladı.

Belediye Başkanı Recai Çakır alınan kararı, “Dün başlayan adalet nöbetimizin sonunda bugün her ne kadar İl Seçim Kurulu tarafından 2’ye 1 çoğunlukla yeniden sayım kararı alınmış olsada partimizin, vekilimizin, il-ilçe örgütümüzün, bu alanda bulunan dostlarımızın kararlılığı ve desteği sayesinde Yüksek Seçim Kurulu yeniden sayım kararını kaldırdı” açıklamasında bulundu.

CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu ise açıklamasında, “Amasra halkının iradesini hiç kimse gasp edemez, buna müsaade etmeyiz demiştik. Etmedik, etmeyeceğiz. Amasra halkının demokratik hakkına, verdiği karara, Amasra halkının iradesine saygı duymak zorunda birileri. Amasra halkının sandıkta gösterdiği iradeyi masa başında değiştirmeye çalışanlara şunu söylememiz lazım. Amasra’dan elinizi çekin demiştik, kirli siyasetinize Amasra’yı daha fazla bulaştırmanıza müsaade etmeyeceğiz demiştik ve etmeyeceğiz. Amasra’da oynanan kirli oyunların farkındayız. Sınırsız bütçelerle devletin bakanlığını yapması gereken ama iktidarın bakanı olan Adalet Bakanı şimdi işini yapsın ve affını istesin artık.” Diye konuştu.

 

Bakmadan Geçme