Ortaokul öğrencileri kitap yazdı

Bartın Merkez İmam Hatip Okulunda yürütülen proje ile ilk kez kitap yazma deneyimi elde eden öğrenciler, kendilerine ayrılan sayfalarda Gazzeli çocukların içinde bulundukları zorluklar ve yaşam mücadelelerine de yer verdiler

Bartın Merkez İmam Hatip Okulu öğrencileri, SADA Kültür Sanat ve Edebiyat Programı kapsamında Din Öğretimi Genel Müdürlügü tarafından desteklenen Tükenmez Kalemler Yazarlık Projesiyle kitap çıkardılar.

50 bin TL hibe desteği sağlanan projenin koordinatörlüğünü öğretmen Ayşegül Pala, yürütücülük görevini ise öğretmen Erdal Dilek üstlendi.

Projenin ilk ayağında kültür gezilerine katılan, birçok kitap okuyan öğrenciler yazarlala tanışıp söyleşilere katıldılar.

Türk Edebiyatınının ödüllü yazarlarından Nilay Yılmaz’ın danışmanlığını yaptığı proje kapsamında öğrencilere yaratıcı yazarlık eğitimleri de verildi.

Eğitimlerin ardından öğrenciler ilk eserlerini kaleme aldı ve bu eserlerin derlendiği Tükenmez Kalemler isimli kitap basıldı.

Gazzeli çocukları unutmadılar

Hayatlarında ilk kez yazarlık deneyimi yaşayan öğrenciler kitapta yer alan eserlerinde Gazzeli çocukları da unutmadı.

Gazze’de çocukların yokluk ve ölümle burun buruna geçen yaşamlarını empati duygusuyla kaleme alan öğrenciler Gazzeli kardeşleri için dünyaya seslenişlerini satırlara döktüler.

Projeyle yazarlık yolunda önemli bir deneyime sahip olan ve kitapta eserleri bulunan öğrencilere başarı sertifikaları Bartın Merkez İmam Hatip Okulunda düzenlenen törenle verildi.

Törene katılan davetliler öğrencilerin  okudukları kitaplardan esinlenerek hazırladıkları çeşitli objelerin beğeniye sunulduğu sergi alanını da gezdiler.

17 öğrencimizin eserleri yer alıyor

Projenin koordinatörlüğünü yapan Bartın Merkez İmam Hatip Okulu Öğretmenlerinden Ayşegül Pala, Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce uygulamaya alınan SADÂ Kültür Sanat ve Edebiyat Programına katılım sağladıklarını ifade ederek, “Projemiz yazarlık projesidir ve 50 bin TL hibe aldık bu proje için. İlk önce kitaplar satın aldık çocuklara okuttuk. Beraberinde yaratıcı yazarlık çalışmaları yaptık ve çalışmalarımızın hepsine Nilay Yılmaz danışmanlık yaptı. Daha sonra çeşitli yazarlarla söyleşiler yaptık. Ve sonunda ortaya kitabımız çıktı. Kitabımızda 17 öğrencimizin eserleri yer alıyor. Biz bu projeyi yaparken yazma becerisi yüksek olan öğrencilerimizin kendilerini daha çok geliştirmeleri için olanak sağlamaya çalıştık. Bu proje sayesinde özgüvenlerinin de artttığını düşünüyoruz. Ve aynı zamanda yazarlığa, kitaba daha çok ilgi duyduklarını anlamış bulunuyoruz. Bu sebeple projemizi sonraki senelerde de sürdürmeyi düşünüyoruz.” Dedi.

Gazze’de çocukmuşuz gibi yazdık

Basılan kitapta yer alan eserlerinde Gazzeli çocuklarada yer veren öğrenciler ise,  “Bu projeyle hikaye yazma tekniklerini öğrendik. Yazarlarla canlı bir şekilde söyleşi yaptık. Geziler düzenlendi ve bizler kütüphaneleri, müzeleri gezdik. Sonra yazdığımız hikayelerle, şiirlerle bir kitap oluşturduk. Kitapta Gazzeli çocuklar için yazdığımız şeylerde var. Kendimizde Gazze’de çocukmuşuz gibi yazdık. Oradaki çocukların ölümle saklambaç oynadığından, yiyecek, içecek bir şey bulamadıklarından bahsettik. Gelecek kaygıları yaşadıklarından, eğitim alamadıklarımdan bahsettik. Birde ailelerini kendi gözleri önünde kaybediyorlar. Eğer biz böyle olsaydık nasıl düşünürdük bunlardan bahsettik.” Şeklinde görüşlerini ifade ettiler.

Ortaokul öğrencileri kitap yazdı
Ortaokul öğrencileri kitap yazdı
Ortaokul öğrencileri kitap yazdı
Ortaokul öğrencileri kitap yazdı
Ortaokul öğrencileri kitap yazdı
Ortaokul öğrencileri kitap yazdı
Ortaokul öğrencileri kitap yazdı
Ortaokul öğrencileri kitap yazdı

Bakmadan Geçme